Γενικά

18 Μαΐου 2015 14:10

Δεν αποκλείει συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ το Βερολίνο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα κατ’ ιδίαν τετ α τετ ανάμεσα σε Τσίπρα-Μέρκελ στη Σύνοδο Κορυφής αφήνει η γερμανική πλευρά.

-



Σαφές μήνυμα ότι η επιτυχής ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα προέχει από οποιαδήποτε συζήτηση για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας, έστειλε σήμερα ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, σχολιάζοντας την χθεσινή δήλωση του Αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, περί του ενδεχόμενου παροχής νέας οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα. 

Ο κ. Ζάιμπερτ υπενθύμισε ότι στην Ελλάδα έχουν δοθεί δύο προγράμματα βοήθειας και υπογράμμισε ότι «εργαζόμαστε όλοι για την επιτυχή ολοκλήρωση του δεύτερου».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρξει μία διμερής συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στη Ρίγα, ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας είπε ότι δεν υπάρχει σχετικός προγραμματισμός, ωστόσο δεν απέκλεισε μία κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο. 

Όπως είπε, υπάρχουν ακόμη ανοιχτά θέματα να διευθετηθούν στις διαπραγματεύσεις, ενώ αναφέρθηκε στην δήλωση του τελευταίου Eurogroup που χαιρέτισε την πρόθεση της Αθήνας για επιτάχυνση της διαδικασίας και τόνισε ότι «προχωρούμε με βάση την συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου». 

Από πλευράς του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, σημείωσε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει πόσο θα διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις, ενώ ανέφερε ότι δεν υπήρξε επικοινωνία του κ. Σόιμπλε με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τις τελευταίες ημέρες.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)