Πρόσωπα

15 Μαΐου 2015 20:19

Στον ILO ο Σκουρλέτης για τα εργασιακά

Συνάντηση στην έδρα της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) στην Γενεύη είχαν σήμερα ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Guy Ryder.

-

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Εργασίας Πάνου Σκουρλέτη με τον επικεφαλής του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO), Guy Ryder.

Στη συνάντηση που είχαν ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Guy Ryder πραγματοποιήθηκε μια παραγωγική και θετική ανταλλαγή απόψεων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας αντιμετωπίζονται θετικά από τον ILO.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Διεθνές Γραφείο Εργασίας υποδέχτηκε θερμά την επανέναρξη του κοινωνικού διαλόγου στην Ελλάδα και χαρακτηρίζει ρητή και θετική την αναφορά του στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Ωστόσο, όπως προκύπτει από τη μετάφραση της ανακοίνωσης από τα αγγλικά, φαίνεται ότι πρόκειται μια τυπική αναφορά.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης τονίζει ότι το θέμα των ομαδικών απολύσεων αποτελεί κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση, η οποία δεν προτίθεται να το συζητήσει. 

"Το υπουργείο Εργασίας έχει αναλάβει μια πολύ συγκεκριμένη νομοθετική  πρωτοβουλία, έχει ξεκινήσει ένας πραγματικός μετά από πάρα πολλά χρόνια  κοινωνικός διάλογος στην Ελλάδα και θελήσαμε, όπως άλλωστε είχαμε πει πριν από  λίγο καιρό, να επισκεφθούμε τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας - τον ILO έτσι ώστε να  ανταλλάξουμε γνώμες, σκέψεις πάνω σ΄ αυτά τα κρίσιμα θέματα που αφορούν τον χώρο  της εργασίας", δήλωσε ο υπουργός.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)