Γενικά

15 Μαΐου 2015 13:08

ΟΕΕ: Αδύνατον να υποβληθούν έξι εκ. φορολογικές δηλώσεις σε 45 ημέρες

Το Οικονομικό Επιμελητήριο επανέρχεται στο αίτημα του για μετάθεση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, σύμφωνα με το νόμο.

-

Με ανακοίνωση του το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, επαναλαμβάνει το αίτημα που έχει καταθέσει ήδη με επιστολές του τόσο προς τον Πρωθυπουργό, όσο και προς το Οικονομικό επιτελείο, για την άμεση μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας, για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Σύμφωνα με το ΟΕΕ, η επί 105 ημέρες καθυστερημένη έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, καθώς είναι πρακτικά αδύνατο να υποβληθούν έξι εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις μέσα σε 45 ημέρες και επιπλέον είναι αντίθετο και προς το νόμο , που προβλέπει διάστημα πέντε μηνών για τη διαδικασία υποβολής.

 Την ίδια ημέρα-την 30η Ιουνίου- λήγει και η προθεσμία για την έκδοση των βεβαιώσεων αποδοχών, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο δυσχερή την διαδικασία.

Σύμφωνα με το ΟΕΕ, «απαραίτητη προϋπόθεση για να αποφευχθεί με κάθε τρόπο η ταλαιπωρία φοροτεχνικών και φορολογουμένων, είναι το σύστημα να λειτουργήσει ομαλά, χωρίς προβλήματα και διακοπές».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)