Γενικά

06 Μαΐου 2015 23:00

Έκτακτη σύσκεψη Βαρουφάκη με την ελληνική ομάδα διαπραγμάτευσης

Συνήλθε εκτάκτως η ελληνική ομάδα διαπραγμάτευσης στο Brussels Group, υπό τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

-



Έκτακτη σύσκεψη με την ελληνική ομάδα διαπραγμάτευσης στο Brussels Group, επικεφαλής της οποίας είναι ο Γιώργος Χουλιαράκης, συγκάλεσε το βράδυ της Τετάρτης στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, με φόντο τις θεαματικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών που δείχνουν σημάδια σύγκλισης σε βασικά θέματα στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

Στόχος είναι να επιταχυνθεί η πρόοδος που έχει καταγραφεί μέχρι το Eurogroup της 11ης Μαΐου, όπως επεσήμαναν σήμερα και οι τρεις θεσμοί σε κοινή δήλωσή τους. 

Ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, που συναντήθηκε σήμερα με τον Ιταλό ομόλογό του Πιερ-Κάρλο Πάντοαν στη Ρώμη, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, θα μιλήσει την Πέμπτη στις Βρυξέλλες στο συνέδριο European Business Forum (EBS) με κεντρικό τίτλο «Ευρώπη: Χτίζοντας το όραμα για το μέλλον της ενωμένης Ευρώπης», ενώ θα έχει εκ νέου επαφές με τον Γάλλο Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί.

Συγκεκριμένα, στις 12:15 ο Υπουργός θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε ειδική εκδήλωση του συνεδρίου. Τίτλος της ομιλίας του θα είναι: «Ένα σχέδιο για την ανάπτυξη της Ελλάδος σε μια Ευρωζώνη που ολοκληρώνεται». Τον κ. Βαρουφάκη θα προλογίσει o Αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της βελγικής κυβέρνησης, Ντιντιέ Ρέιντερς.

Ακολούθως, στις 16:00 ο Υπουργός Οικονομικών θα συμμετάσχει σε πάνελ συζήτησης με θέμα «Οικονομική Σταθερότητα» μαζί με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)