Γενικά

02 Μαΐου 2015 11:36

Τι αλλάζει ο Βαρουφάκης στο διαδικτυακό στοίχημα

Στην Ελλάδα λειτουργούν ως off shore όχι με μόνιμη άδεια, αλλά με προσωρινές άδειες, 24 επιχειρήσεις διαδικτυακού στοιχήματος. Τι αλλαγές σχεδιάζονται.

-

Αλλαγές στον χώρο του διαδικτυακού στοιχήματος ετοιμάζει ο υπουργός Οικονομικών, καθώς από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκύπτει ότι λειτουργούν επιχειρήσεις χωρίς άδειες ως off shore. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά τις τελευταίες ημέρε, στην χώρα λειτουργούν ως off shore όχι με μόνιμη άδεια, αλλά με προσωρινές άδειες, 24 επιχειρήσεις διαδικτυακού στοιχήματος. 

Παράλληλα, αναμένεται να επανεξεταστούν όλες οι άδειες, που έχουν δοθεί στις εταιρείες του κλάδου των τυχερών παιγνίων, δηλαδή αν τηρήθηκαν τα όσα αναγράφονται στις άδειες, αν έγιναν οι επενδύσεις που είχαν δεσμευτεί να κάνουν, αν μπήκαν οι κανόνες, που ήταν συμβατικές υποχρεώσεις των αδειούχων, αν υπάρχει μέριμνα για τους παίχτες που έχουν εθιστεί. 

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι “η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει κοινωνική και οικονομική μελέτη των επιπτώσεων του τζόγου στην κοινωνία και αυτό πρέπει όλοι μαζί να συναινέσουμε στο να αλλάξει", ενώ σημείωναν ότι «αυτός ο χώρος είναι ιδιαίτερος, η ιδέα ότι θα κερδίσω κάτι από το τίποτα δημιουργεί παθογένειες που μεταδίδονται στην κοινωνία». Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για την ανάγκη επαναρύθμισης του κλάδου, ο οποίος σήμερα ρυθμίζεται αποσπασματικά, δηλαδή τη σωστή αδειοδότηση του Διαδικτυακού Στοιχήματος και την ρύθμιση των VLT's (παιχνιδομηχανών), ενά παράλληλα, τονίζεται ότι πρέπει «να επανεξεταστούν σοβαρά τα όρια στον δανεισμό τους και το λόγο ιδίων προς ξένων κεφαλαίων». 

Κύκλοι του ΥΠΟΙΚ χαρακτηρίζουν μάλιστα μεγάλο κοινωνικό ζήτημα την ανάπτυξη των παιχνιδομηχανών επισημαίνοντας ταυτοχρόνως, πως πρέπει να υπάρξει ρυθμιστικό πλαίσιο τέτοιο που θα εμποδίζει, ώστε να εξελιχθούν οι παιχνιδομηχανές σε πληγή για τις γειτονιές. 

Προσθέτουν ακόμα ότι «τα έσοδα είναι σημαντικό να ρέουν, βασιζόμαστε σε κάποιο βαθμό σε αυτά, αλλά η ιδέα της μεγιστοποίησής τους έρχεται σε άμεση σύγκρουση με το κοινωνικό συμφέρον. Θα πρέπει να πατάξουμε την φοροδιαφυγή και την ασυδοσία των παρόχων και να προσέξουμε να περιορίσουμε τη ζήτηση». 

Όπως έγινε γνωστό ο υπουργός Οικονομικών εισηγήθηκε  στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τον διορισμό του Αντώνη Στεργιώτη στη θέση του προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων, ο οποίος και έλαβε θετική γνωμοδότηση.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)