Γενικά

11 Απριλίου 2015 15:15

ΔΟΥ κρυμμένου πλούτου προαναγγέλλει ο Τσακαλώτος

Ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων τονίζει οτι η μεγαλη διαπραγμάτευση του Ιουνίου για το χρέος θα είναι η πιο κρίσιμη.

-


Δημιουργία ΔΟΥ κρυμμένου πλούτου και μέτρα κατά της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς προαναγγέλλει μιλώντας ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Με τα μέτρα αυτά όπως εξηγεί στο Βήμα της Κυριακής ο κ. Τσακαλώτος θα επιτευχθούν οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί και πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 1% - 1,5 %.

Τονίζει πως ενα πρώτο βήμα θα ειναι η βελτίωση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ ή η ρύθμιση με τις άδειες των καναλιών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων υπογραμμίζει πως "η μεγαλη διαπραγμάτευση του Ιουνίου για το χρέος θα είναι η πιο κρίσιμη. Έιναι κομβικής σημασίας η ικανοποιητική διευθέτηση του χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο και να απαλλαγεί η χώρα από υπέρογκες δαπάνες εξυπηρέτησης του, ειδικά σε περιόδους ύφεσης σαν την τωρινή".

Διαβεβαιώνει ότι δεν θα εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις συντάξεις ενώ σημειώνει "θα μπορούσαμε να εξετάσουμε αλλαγές σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις πρόωρης συνταξιοδότησης για τις οποίες συμφωνούμε και εμείς αλλα ως εκεί".

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)