Γενικά

02 Απριλίου 2015 21:03

Πρόταση Κεγκέρογλου για τη φετινή φορολόγηση των αγροτών

Προτείνει να φορολογηθούν φέτος με τεκμαρτό ποσοστό εξόδων.

-



Πρόταση προκειμένου να δοθεί λύση για φέτος στο πρόβλημα των αγροτών που καλούνται να ανταποκριθούν στο σύστημα εσόδων-εξόδων που εφαρμόζεται για πρώτη φορά, κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κεγκέρογλου, στη διάρκεια της συζήτησης σχετικής επίκαιρης ερώτησης, πρότεινε να γίνει αποδεκτό για φέτος το τεκμαρτό ποσοστό εξόδων, ύψους 20% για όλους τους αγρότες, χωρίς παραστατικά.

«Η πρόταση μου για φέτος, πρώτη χρονιά, στη διάρκεια της οποίας δε δόθηκε στους αγρότες η ενημέρωση έτσι ώστε να μαζέψουν τα απαραίτητα στοιχεία των δαπανών και που δεν τους δίνεται ακόμη και σήμερα η δυνατότητα για να μπορούν να ασφαλίζουν και συνεπώς να δικαιολογούν τα έξοδα που κάνουν για μετανάστες εργαζόμενους, είναι να θεωρεί 20% ως τεκμαρτή δαπάνη χωρίς παραστατικά. Αυτή είναι η λύση που προτείνουμε για τους αγρότες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κεγκέρογλου.

Από πλευράς του, ο κ. Βαρουφάκης ζήτησε από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ την παραπάνω πρόταση και γραπτώς, προκειμένου να την εξετάσει στην κατεύθυνση της συνολικότερης προσπάθειας που γίνεται ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν μια δίκαιη μεταχείριση.

Ο κ. Κεγκέρογλου αναφέρθηκε επίσης στο θέμα για το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ και είπε πως πρέπει να γνωρίζουμε τι διαπραγματεύεται η κυβέρνηση και πότε θα υλοποιηθεί αυτό το μέτρο.

Ο Υπουργός ανέφερε πως πράγματι η καθιέρωση αφορολόγητου ποσού 12.000 ευρώ θα δώσει ανάσες σε όλους, επισημαίνοντας πως το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί άμεσα και θα υλοποιηθεί το 2016 για τα εισοδήματα του 2015.

Πάνω σε αυτό το θέμα, πάντως, ο κ. Κεγκέρογλου εξέφρασε την απορία του για την καθυστέρηση που υπάρχει στην εφαρμογή του αφορολόγητου, λέγοντας συγκεκριμένα πως είναι ζήτημα που δεν πρέπει να παραπέμπεται στο μέλλον και να καθυστερεί η εφαρμογή του. «Στον ελληνικό λαό είχε ειπωθεί – και καλά έκανε και το επέλεξε και το στήριξε- ότι θα έχει αφορολόγητο 12.000 ευρώ. Και πρέπει να υλοποιηθεί. Από πού και ως που τίθεται αυτό υπό την έγκριση των δανειστών αυτό;», δήλωσε μεταξύ άλλων.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)