Γενικά

30 Μαρτίου 2015 18:58

Παράθυρο για διατήρηση του ΕΝΦΙΑ αφήνει η κυβέρνηση

Το οικονομικό επιτελείο δεν αποκλείει να διατηρηθεί ως έχει ο ΕΝΦΙΑ, παρότι θεωρεί ότι πρέπει να αλλάξει.

-



Ανοιχτό το ενδεχόμενο διατήρησης του ΕΝΦΙΑ αφήνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Σύμφωνα με κορυφαίο αξιωματούχο του Υπουργείου Οικονομικών, θα μπορούσε να μείνει ακόμη και ως έχει ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες περί αντικατάστασής του. 

«Ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να αλλάξει αφού αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης, ωστόσο αν δεν υπάρξει παρέμβαση κάτι που υπάρχει μένει ως έχει…», ανέφερε σχετικά, δείχνοντας ότι το θέμα παραμένει στον «αέρα» και υπό διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των θεσμών, που είναι αντίθετοι στη μείωση των εσόδων από τον φόρο ακινήτων. 

Η κυβέρνηση καλείται να ισορροπήσει την μείωση των βαρών με την ανάγκη για ενίσχυση των δημοσίων εσόδων σε ότι αφορά την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ. Γι΄ αυτό, άλλωστε, και στο υπό επεξεργασία προσχέδιο του φόρου, τα σενάρια θέλουν το υψηλότερο κλιμάκιο του να φθάνει στο 2% της αξίας του ακινήτου και το αφορολόγητο όριο να αφορά μόνο την πρώτη κατοικία και πάλι με κριτήρια για την αξία ή και τα τετραγωνικά της, ενώ μελετάται να υπάρχει και πλαφόν στην τιμή ζώνης όπου βρίσκεται το σπίτι.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)