Γενικά

05 Μαρτίου 2015 13:08

Rheinische Post: 360 εκ. ευρώ έχει δώσει η Ελλάδα στη Γερμανία για τόκους!

Η εφημερίδα που επικαλείται γερμανικές πηγές, αποκαλύπτει πως η γερμανική κυβέρνηση αναμένει κάθε χρόνο περί τα 20 εκ. ευρώ από τόκους δανείων.

-

Δημοσίευμα της εφημερίδας Rheinische Post, που επικαλείται πληροφόρηση από γερμανικά κυβερνητικά στελέχη, αποκαλύπτει πως μέσα στη τετραετία 2010-2014, η Ελλάδα κατέβαλε στην γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW , το ποσό των 360 εκ. ευρώ για τόκους από δάνεια που έχουν δοθεί στη χώρα μας, τα οποία κατέληξαν στο ομοσπονδιακό ταμείο.

Μάλιστα το δημοσίευμα συνεχίζει αναφέροντας πως η γερμανική κυβέρνηση αναμένει περί τα 20 εκ. ευρώ ετησίως από εδώ και πέρα κάθε χρόνο, ως τόκους για τα δάνεια διάσωσης που έχει συνάψει με τη χώρα μας.

Εύλογο λοιπόν το συμπέρασμα της εφημερίδας πως δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν η Γερμανία θα πάρει πίσω τα χρήματα που έχει δανείσει στην  Ελλάδα στο σύνολο τους, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως μέχρι στιγμής δεν έχει βγει ζημιωμένη από τη συμμετοχή της στα προγράμματα στήριξης της Ελλάδας.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)