Γενικά

04 Μαρτίου 2015 17:45 Τελευταία ενημέρωση : -

Αυτοί είναι οι νέοι Γραμματείς του Υπουργείου Οικονομικών

Δείτε ποιός υπήρξε συμφοιτητής του Βαρουφάκη, όπως αποκάλυψε ο ίδιος. Διαβάστε τα βιογραφικά των νέων στενών συνεργατών του Υπ. Οικονομικών.

-

Του Νίκου Ρογκάκου

Τους νέους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου Οικονομικών παρουσίασε το μεσημέρι, σε συνέντευξη τύπου,  ο Γιάνης Βαρουφάκης, ξεκινώντας από το θέμα των απολυμένων καθαριστριών, τις οποίες συνάντησε προηγουμένως, δηλώνοντας ότι η διευθέτηση της επαναπρόσληψης τους είναι θέμα «υψίστης συμβολικής και ουσιαστικής σημασίας.

Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, που θα εκπροσωπεί μαζί με τον πρόεδρο του Σώματος οικονομικών Εμπειρογνωμόνων την κυβέρνηση στο Euro Worikng Group είναι ο Νίκος Θεοχαράκης, με τον οποίο ο Γιάνης Βαρουφάκης υπήρξε συμφοιτητής στο Πανεπιστήμιο και με τον οποίον, όπως είπε ο Υπουργός «υπάρχει σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης».

Ο Νίκος Φράγκος, με εξειδίκευση στην Στατιστική, αναλαμβάνει Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής.

Ο Μιχάλης Χατζηθεοδώρου, ο οποίος ανέλαβε Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, δήλωσε ότι «τα πληροφοριακά συστήματα, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά πάνω στην οποία θα χτιστεί η φορολογική πολιτική, χωρίς εξάρτηση από συγκεκριμένες εταιρείες».

Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας αναλαμβάνει ο απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, Δημήτρης Κλούρας, ο οποίος επεσήμανεσε σε δηλώσεις  του ότι «η δημόσια περιουσία πρέπει να βγει από τη λογική της "όσο-όσο" πώλησης».

Ο Υπουργός ερωτηθείς για τα σχέδιά του για την ΓΓΔΕ και για το αν θα παραμείνει αυτόνομη, απάντησε «σεβόμαστε απολύτως την ημιαυτονομία της Γραμματείας, θέλουμε να την ενισχύσουμε και οι υπηρεσίες της να λειτουργούν καλύτερα, ώστε τα έσοδα να είναι αντάξια του ΑΕΠ της χώρας».

Βιογραφικά των νέων Γ.Γ. του Υπ. Οικονομικών 

 

Νίκος Θεοχαράκης, Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής

Είναι απόφοιτος της Βαρβακείου Σχολής και του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Cambridge.  Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου διδάσκει Πολιτική Οικονομία και Ιστορία Οικονομικών Θεωριών. Είναι Διευθυντής Προγράμματος Διδακτορικών Σπουδών του Τμήματος και μέλος της Επιτροπής Ερευνών του ΕΚΠΑ. Έχει εργασθεί στον ιδιωτικό τομέα και έχει χρηματίσει μέλος Διοικητικών Συμβουλίων,μεταξύ άλλων στην Εμπορική Τράπεζα, την Εγνατία Τράπεζα και την Εθνική Ασφαλιστική.

Μιχάλης Χατζηθεοδώρου, Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων

Είναι απόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Διδακτορικού τίτλου (Computer Science) από το Πανεπιστήμιο Columbia των ΗΠΑ. Έχει διδάξει Πληροφορική σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Ελλάδας, έχει πλούσιο ερευνητικό έργο και δημοσιεύσεις σε έγκριτα συνέδρια και επιστημονικά περιοδικά του ερευνητικού τομέα. Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα πάνω από 25 έτη στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα, με αρμοδιότητες στην Μελέτη, Σχεδίαση, Διαχείριση και Υλοποίηση Μεγάλων Πληροφορικών Έργων.

 

Δημήτρης Κλούρας, Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας

Γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Είναι  απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Δικηγόρος Αθηνών.  Είναι μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Νομικών για το ποινικό δίκαιο, τη δικαιοσύνη και έχει ασχοληθεί συστηματικά με ζητήματα εθνικών κληροδοτημάτων.                     

Νίκος Φράγκος, Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής

Είναι Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), με εξειδίκευση στα «Στοχαστικά Μοντέλα, Στατιστική Συμπερασματολογία, Αναλογισμό-Ασφαλιστικά-Χρηματοοικονομικά, Asset Pricing».

Είναι απόφοιτος της Μαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κι έχει κάνει διδακτορικό στα Σχοχαστικά Μοντέλα στο Ohio State University των ΗΠΑ.

Υπήρξε Διευθυντής Διεύθυνσης Ασφαλιστικών Εργασιών στην Εμπορική Τράπεζ, Σύμβουλος Διοίκησης ΤΕΒΕ για  θέματα ασφαλίστρων και διαχείρισης αποθεματικών, Μέλος της Επενδυτικής Επιτροπής (ΕΔΕΚΤ-ΟΤΕ) και καθηγητής στο HOFSTRA Universit-Hempstead N.Y.

Στο πλαίσιο του ERASMUS, Φράγκος έχει διδάξει σε Πανεπιστήμια της Φιλανδίας του Βελγίου και της Τουρκίας.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)