Γενικά

02 Μαρτίου 2015 15:10

«Πυρετός» συσκέψεων στο υπουργείο Οικονομικών

Λύσεις για το χρηματοδοτικό κενό αναζητά η κυβέρνηση. Συνεχείς συσκέψεις στο ΥΠΟΙΚ. Το απόγευμα ευρεία σύσκεψη υπό τον Γιάννη Δραγασάκη.

-

Στο «κόκκινο» είναι οι συσκέψεις από το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον υπουργό Γιάνη Βαρουφάκη σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο στην ελληνική οικονομία και να βρεθούν λύσεις για τις υποχρεώσεις της χώρας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Μετά τις 2 το μεσημέρι την πόρτα του υπουργείου Οικονομικών πέρασαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας με τον επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Στέλιο Παπαδόπουλο με βασικό θέμα συζήτησης τα ταμειακά διαθέσιμα του δημοσίου.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ αποχωρώντας από τη σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών ερωτηθείς για το αν επαρκούν τα χρήματα για τις ανάγκες του Μαρτίου υποστήριξε ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση των θεμάτων ρευστότητας του μήνα.

Την ερχόμενη Παρασκευή πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση του Μαρτίου στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε μια περίοδο όπου η ρευστότητα είναι εξαιρετικά ισχνή ρευστότητα και με τον κλοιό να σφίγγει περαιτέρω από τους δανειστές.

Εν τω μεταξύ, μηνύματα μέσω του Reuters, στέλνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην Αθήνα η οποία ζητά να αυξηθεί το ποσό έκδοσης εντόκων γραμματίων πάνω από 15 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου είναι εξαιρετικά απίθανο να άρει η ΕΚΤ τον περιορισμό της έκδοσης εντόκων γραμματίων στην Ελλάδα πέρα των 15 δισ ευρώ.  

Στις 18.00 σήμερα το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη. Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν όλες οι φορολογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης όπως το αφορολόγητο, η ρύθμιση για τις 100 δόσεις, η νομοθετική ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς κ.α.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)