Γενικά

17 Φεβρουαρίου 2015 12:30

Commerzbank: Στο 50% οι πιθανότητες για Grexit

Τρία σενάρια που σχετίζονται με πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ  αναφέρει και το ινστιτούτο Ντελόρ.

-

Το 50% αγγίζουν οι πιθανότητες για μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, σύμφωνα με νέα ανάλυση της Commerzbank που δημοσιεύει η εφημερίδα Handelsblatt.

«Την τελευταία εβδομάδα το ρίσκο ενός Grexit άγγιζε το 25%, τώρα οδηγούμαστε σε ένα ποσοστό του 50%», σχολιάζει το άρθρο.

Η Commerzbank αναφέρει πως δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα οι διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης να καταρρεύσουν και η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ (πιθανότητα 50%).

Και το ινστιτούτο Ντελόρ αναφέρεται στην πιθανότητα Grexit . Με άρθρο του υπο την τίτλο «Grexit; Προσοχή στις απότομες κλίσεις» διερωτάται κατά πόσον θα ήταν εφικτό ένα Grexit από νομικής, οικονομικής και πολιτικής άποψης.


Τα τρία σενάρια που αναφέρονται είναι τα εξής:


1. Η Ελλάδα «πηδάει» από μόνη της: Υπό την πίεση να εκπληρώσει τις προεκλογικές υποσχέσεις της, η ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει να χρησιμοποιήσει ένα νέο παράλληλο νόμισμα.


2. Η Ευρωομάδα και η ΕΚΤ αποφασίζουν να πιέσουν την Ελλάδα να βγει περιορίζοντας την πρόσβαση στη ρευστότητα. Ως αποτέλεσμα αυτού την αναγκάζουν να εισαγάγει ένα παράλληλο νόμισμα.


3. Grexit από ατύχημα: Η μικροπολιτική και από τις δύο πλευρές οδηγεί σε έναν τραπεζικό πανικό και δεν αφήνει καμία βραχυπρόθεσμη εναλλακτική λύση από την εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)