ΔΝΤ

29 Δεκεμβρίου 2014 17:33

ΔΝΤ:η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί όταν προκύψει Κυβέρνηση

Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες, επισημαίνει σε ανακοίνωση του το Ταμείο.

-

Ραντεβού το νωρίτερο τον Φεβρουάριο για την συνέχιση της διαπραγμάτευσης της τρόικας με την ελληνική πλευρά δίνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μετά τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα και την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, εξαιτίας της αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου του ΔΝΤ, κληθείς να σχολιάσει τα γεγονότα, ο Τζέρι Ράις, δήλωσε ότι "οι συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος, θα συνεχιστούν όταν αναλάβει η νέα κυβέρνηση". 

Στην δήλωση επισημαίνεται ότι αυτήν την ώρα το τρέχον πρόγραμμα στήριξης βρίσκεται σε συμφωνημένη παράταση.

Σε ότι αφορά τις ανάγκες χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας και το κατά πόσον βραχυπρόθεσμα μπορεί η χώρα να βρεθεί αντιμέτωπη με αδυναμία κάλυψης τους, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σημειώνει ότι "η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες", δίχως ωστοσο να προσδιορίζει το χρονικό όριο στο οποίο αναφέρεται η λέξη "άμεσες".

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)