Επιχειρήσεις

16 Δεκεμβρίου 2014 17:33

Πλήγμα στον τουρισμό η πολιτική αβεβαιότητα

Να σταθούν στο ύψος της εθνικής αποστολής τους καλεί τους πολιτικούς ο ΣΕΤΕ.

-


Οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις διαμορφώνουν ταχύτατα στην παγκόσμια κοινή γνώμη μια εικόνα αβεβαιότητας για την χώρα μας, διαπιστώνει ο ΣΕΤΕ και οι πανελλήνιες κλαδικές ενώσεις-μέλη του, εκπροσωπώντας το σύνολο του ελληνικού τουρισμού. 

Ο ΣΕΤΕ υπογραμμίζει πως «η εικόνα αυτή τροφοδοτείται από τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης,  θέτει εκ νέου σε αμφιβολία το ευρωπαϊκό κεκτημένο της χώρας, παρά τις Βαρύτατες θυσίες που υπέστη ο ελληνικός λαός, και ενισχύεται από κύκλους, που έχουν κάθε συμφέρον να δουν τον ελληνικό τουρισμό να καταρρέει». 

Επισημαίνει ότι «αυτά συμβαίνουν διότι ακόμη και σήμερα, όποιες και εάν είναι οι εξελίξεις, δεν έχει εξασφαλισθεί ομαλή διαχείριση από το πολιτικό σύστημα, με συνεννόηση, αυτοσυγκράτηση και σε πλαίσιο συνεργασίας με τους ευρωπαίους εταίρους μας. Παράλληλα, καλεί τους πολιτικούς, από κάθε παράταξη, «να κατανοήσουν την πολύ βαριά τους ευθύνη και να σταθούν στο ύψος της εθνικής τους αποστολής».

«Εάν η κατάσταση αυτή δεν αναταχθεί, αλλά συνεχισθεί και επιδεινωθεί», καταλήγει ο ΣΕΤΕ, «θα καταφέρει βαρύ και δύσκολα αναστρέψιμο πλήγμα στον τουρισμό μας και τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε κάθε άκρη της πατρίδας μας, που ζουν ή εξαρτώνται από αυτόν. Και εάν καταρρεύσει ο τουρισμός, θα καταρρεύσει και το τελευταίο ανάχωμα της ελληνικής οικονομίας.»

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)