Γενικά

23 Σεπτεμβρίου 2014 07:34

ΤΑΙΠΕΔ: ανοίγουν σήμερα οι προσφορές για το ιπποδρομιακό στοίχημα

Στο φως τα τιμήματα που δίνουν ΟΠΑΠ-GFP και INTRALOT, που διεκδικούν την 20ετή παραχώρηση των δικαιωμάτων του ιπποδρομιακού στοιχηματισμού.

-


Του Παναγιώτη Δημητρακόπουλου

Ως το απόγευμα θα φανεί ποιος από τους δύο διεκδικητές, το κοινό σχήμα ΟΠΑΠ-GLOBAL FAMILY PARTNERS ή η INTRALOT, θα κόψει πρώτος το νήμα και θα αναλάβει, βάσει της οικονομικής προσφοράς του, τα δικαιώματα για την αποκλειστική διοργάνωση και διεξαγωγή του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα για τα επόμενα 20 χρόνια.

Την προηγούμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο του δεύτερου διαγωνισμού που «τρέχει» το ΤΑΙΠΕΔ, κατατέθηκαν δύο δεσμευτικές προσφορές.

Η μια είναι της «INTRALOT», η οποία είχε καταθέσει την μοναδική δεσμευτική προσφορά στον πρώτο διαγωνισμό, ο οποίος όμως κηρύχθηκε άγονος από το ΤΑΙΠΕΔ λόγω του χαμηλού τιμήματος που προσέφερε η εταιρεία.

Η άλλη προσφορά είναι του ΟΠΑΠ σε συνεργασία με το επενδυτικό fund GLOBAL FAMILY PARTNERS, που επίσης από κοινού είχαν και στο πλαίσιο του πρώτου διαγωνισμού εκδηλώσει προς το ΤΑΙΠΕΔ το δεσμευτικό ενδιαφέρον τους και μάλιστα είχαν στείλει στο Ταμείο εγγυητική επιστολή, η οποία ανταποκρινόταν σε προσφορά ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία ήταν οκταπλάσια του τιμήματος που –κατόπιν της βελτίωσης του τιμήματος που ζήτησε το ΤΑΙΠΕΔ - προσέφερε η INTRALOT.

Μετά την κήρυξη από το ΤΑΙΠΕΔ ως άγονου του πρώτου διαγωνισμού  και την επαναπροκήρυξη του, με επίσημη ανακοίνωση τους ο ΟΠΑΠ και το fund GLOBAL FAMILY PARTNERS δεσμεύτηκαν ότι θα μετάσχουν μέχρι τέλους και στον νέο διαγωνισμό για την χορήγηση των δικαιωμάτων για το ιπποδρομιακό στοίχημα,  και μάλιστα η προσφορά τους θα είναι το λιγότερο 40 εκατομμύρια ευρώ, ίση δηλαδή με αυτήν που είχαν κάνει και κατά τον πρώτο διαγωνισμό.

Στην σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού  Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, μετά και την γνωμοδότηση των χρηματοοικονομικών και νομικών συμβούλων του Ταμείου, θα κριθεί η εγκυρότητα των δύο προσφορών  και εν συνεχεία θα γίνει η αποσφράγιση των φακέλων με τις οικονομικές προσφορές των δύο διεκδικητών, ώστε να αναδειχθεί ο ανάδοχος που θα αποκτήσει για την επόμενη 20ετία τα αποκλειστικά δικαιώματα του ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)