Γενικά

23 Ιουλίου 2014 13:31

Task Force: «Πατάξτε τη φοροδιαφυγή για να μειώσετε τα φορολογικά βάρη»

«Ναι» στη μείωση των φορολογικών βαρών, αλλά μόνο με πάταξη της φοροδιαφυγής, λέει η TaskForce, που παρουσίασε την έβδομη έκθεσή της για την Ελλάδα.

-

Του Νίκου Ρογκάκου

Μόνο εάν παταχθεί η φοροδιαφυγή και υπάρξουν αλλαγές στη φορολογική διοίκηση θα ήταν εφικτό να μειωθεί η φορολογία σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, υποστήριξε ανώτατος αξιωματούχος της ομάδας δράσης για την Ελλάδα, παρουσιάζοντας την έβδομη έκθεση, επικεφαλής της οποίας είναι ο Χορστ Ράιχενμπαχ.

Την  ίδια ώρα, ο ίδιος αξιωματούχος υποστήριξε ότι ενώ οι μεταρρυθμίσεις αποδίδουν αποτελέσματα, η ρευστότητα στην πραγματική οικονομία δεν έχει βελτιωθεί και αυτό πρέπει να γίνει ώστε να επέλθει η ανάπτυξη.

«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις παίζουν σημαντικό ρόλο στην ελληνική οικονομία και πρέπει να αυξηθεί η ρευστότητά τους» τόνισε ο ίδιος αξιωματούχος ενώ υποστήριξε ότι προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση πρέπει να είναι οι επενδύσεις όπου υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ Ομάδας Δράσης και κυβέρνησης.

Από την άλλη πλευρά έδωσε εύσημα για τον βαθμό απορροφητικότητας των κοινοτικών κονδυλίων τονίζοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 5η θέση μεταξύ των 28 κρατών μελών χαρακτηρίζοντας αξιέπαινη αυτή την προσπάθεια και χαρακτηρίζοντάς την επίτευγμα για την ελληνική οικονομία.

Παράλληλα, στελέχη του ΙΟΒΕ παρουσιάζοντας την οικονομική συγκυρία για την ελληνική οικονομία τόνισαν ότι η ανάπτυξη φέτος μπορεί να είναι και πάνω από 0,7%, ενώ στην έκθεση υποστηρίζεται ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις για να μην τεθεί σε κίνδυνο η αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Αναφορικά με τη μείωση της φορολογίας στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι είναι πιθανό κάτι τέτοιο όμως η χώρα  δεν θα πρέπει να μπει σε κίνδυνο δημοσιονομικής εκτροπής.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)