Επιχειρήσεις

24 Ιουνίου 2014 20:55

Επενδύσεις 1,2 δισ. την 3ετία και ενδιαφέρον ΟΤΕ για Forthnet

Το στίγμα της στρατηγικής του ΟΤΕ έδωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Επιχείρησης, Μιχάλης Τσαμάζ.

-



Του Νίκου Ρογκάκου

Επενδύσεις 1,2 δις € την επόμενη τριετία θα πραγματοποιήσει ο ΟΤΕ για την ανάπτυξη νέων δικτύων, αποκάλυψε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Επιχείρησης, Μιχάλης Τσαμάζ, μιλώντας στην 62η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Ομίλου, ενώ αναφερόμενος στην εγχώρια αγορά, υποστήριξε ότι η αγορά τηλεπικοινωνιών οδηγείται νομοτελειακά σε συγκέντρωση, όπου θα παραμείνουν σε αυτή 2-3 εταιρείες.

Ο κ. Τσαμάζ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το 2014 θα είναι μια καλή χρονιά παρά τις αντιξοότητες, καθώς εμφανίζονται και τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας. Στόχος του ΟΤΕ είναι η διατήρηση της ηγετικής θέσης στις παραδοσιακές υπηρεσίες ενώ έμφαση θα δοθεί στις ανάπτυξη υπηρεσιών νέων πηγών εσόδων.

Ο Πρόεδρος του ΟΤΕ, σχολιάζοντας δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ενδιαφέρον του ΟΤΕ για την Forthnet, δεν απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, και δήλωσε ότι οι τηλεπικοινωνίες είναι μία δυναμική αγορά που αλλάζει συνεχώς. 

Το 2013 ήταν μια χρονιά αξιοσημείωτης προόδου για τον OTE, ο οποίος υλοποίησε έναν ιδιαίτερα επιτυχημένο μετασχηματισμό σε μια σύγχρονη εταιρεία, παρότι αυτό έγινε σε ένα δυσμενές ρυθμιστικό περιβάλλον. Ο Όμιλος επέδειξε ανθεκτικότητα σε όλες τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται.

Ο επικεφαλής του OTE έκανε ιδιαίτερες αναφορές στην επιτυχημένη πορεία της υπηρεσίας OTE TV η οποία στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς είχε περισσότερους από 250.000 συνδρομητές. Επίσης αναφέρθηκε στις επιδόσεις που επιτεύχθηκαν το 2013 ανάπτυξη του δικτύου 4G στην κινητή τηλεφωνία που καλύπτει πάνω από το 60% του πληθυσμού, αλλά και στην ανάπτυξη του δικτύου VDSL.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)