Κόσμος

23 Ιουνίου 2014 22:36

Διακανονισμό του χρέους της ζήτησε η Αργεντινή

Το Μπουένος Άιρες έκανε το πρώτο βήμα για την έναρξη διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές της.

-


Να αναστείλει την εκτέλεση της απόφασης με την οποία καταδικάστηκε να αποπληρώσει το σύνολο του χρέους, δηλαδή 1,33 δισεκατομμύρια δολάρια, σε δύο κερδοσκοπικά κεφάλαια, ζήτησε από την αμερικανική δικαιοσύνη η Αργεντινή.

Πρόκειται για "ένα πρώτο επίσημο βήμα" προς την έναρξη διαπραγματεύσεων, κάτι που "δείχνει την πρόθεση (του Μπουένος Άιρες) να εφαρμόσει την απόφαση" του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, σχολίασε ο Αργεντίνος οικονομολόγος Ραμίρο Καστινέιρα.

Η Αργεντινή, που δεν δεχόταν επί χρόνια να προχωρήσει σε διακανονισμό,  διακήρυξε, το Σαββατοκύριακο, την πρόθεση να ρυθμίσει την δικαστική διαμάχη με τα κερδοσκοπικά κεφάλαια, τα οποία  είχαν αρνηθεί το "κούρεμα" του χρέους της χώρας σε αντίθεση με τη μεγάλη πλειονότητα (93%) των ιδιωτών πιστωτών περιέκοψαν τις απαιτήσεις τους κατά περίπου 70%.

Ο δικαστής Τόμας Γκρίζα του Ομοσπονδιακού Εφετείου της Νέας Υόρκης διόρισε τον δικηγόρο Ντάνιελ Πόλακ ως "ειδικό σύμβουλο", ο οποίος θα αναλάβει να επιβλέπει και να προεδρεύει των διαπραγματεύσεων

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)