Γενικά

08 Ιουνίου 2014 15:38

Αυτοί θα επιλέξουν τον νέο Γ.Γ. Εσόδων

Την σύνθεση της πενταμελούς επιτροπής αξιολόγησης των υποψηφίων για την θέση του παραιτηθέντος Χάρη Θεοχάρη ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών.

-

Του Παναγιώτη Δημητρακόπουλου 

Επιλογή με διαφάνεια και αξιοκρατικά κριτήρια του προσώπου που θα κάτσει στην «ηλεκτρική καρέκλα» του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, στην θέση του παραιτηθέντος Χάρη Θεοχάρη, επιδιώκει η Κυβέρνηση, όπως προκύπτει από την διαδικασία που ακολουθείται για την εύρεση του αντικαταστάτη του. 

Πέραν της αναζήτησης του «ιδανικού υποψηφίου» διά της ανοικτής υποβολής αιτήσεων μέσω του opengov.gr, στο Υπουργείο Οικονομικών συστάθηκε πενταμελής επιτροπή αξιολόγησης των επίδοξων μνηστήρων της ΓΓΔΕ, στην οποία εκτός από από εγνωσμένου κύρους δικαστικούς και ακαδημαϊκούς, θα μετέχει και ο Γενικός Επιθεωρητής του Υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας, Pierre Lepetit, ο οποίος μετέχει και στην ομάδα των εμπειρογνωμόνων, που στο πλαίσιο του Μνημονίου Διμερούς Συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας, συνδράμει την Κυβέρνηση στο έργο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Της πενταμελούς επιτροπής αξιολόγησης θα προεδρεύει ο Υπουργός Οικονομικών και θα μετέχουν ως μέλη οι: 

Ιωάννης Τέντες, Εθνικός Συντονιστής για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, τέως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου 

-Μιχαήλ Σφακιανάκης, Καθηγητής Οργάνωσης και Διοίκησης  Πανεπιστημίου Πειραιώς

-Εμμνούηλ Κονδύλης, ομότιμος Καθηγητής Οργάνωσης και Διοίκησης Πανεπιστημίου Πειραιώς 

-Pierre Lepetit, Γενικός Επιθεωρητής του Υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)