Γενικά

27 Φεβρουαρίου 2014 18:37

Για νέο… success story στον τουρισμό πάει η Ελλάδα

Ολοταχώς για νέο ρεκόρ αφίξεων με 19 εκατομμύρια τουρίστες πάει η Ελλάδα  για φέτος.

-



Η άνοδο στις προκρατήσεις σπάει κάθε προηγούμενο ρεκόρ και διαμορφώνεται στο 52%, ενώ οι γερμανοί επιστρέφουν για διακοπές στην χώρα μας. 

Χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα Die Welt, αναφέρει ότι εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης τα τουριστικά γραφεία συμβουλεύουν τους πελάτες τους να βιαστούν αν θέλουν να βρουν κρεβάτι στην Ελλάδα.

Εκτός από τη Γερμανία μεγάλη είναι η άνοδος και από τις υπόλοιπες αγορές. Συγκεκριμένα, 15% από τη Βρετανία, 20% από τη Ρωσία, 30% από την Αυστρία, 15% από Γαλλία και Ιταλία, 10% από ΗΠΑ, Καναδά και Τουρκία.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι το 2014 θα είναι νέο έτος-ρεκόρ με τουλάχιστον 18,5 εκατομμύρια αφίξεις και πάνω από 13 δισ. ευρώ έσοδα, ενώ η πορεία των προκρατήσεων δείχνει ότι θα έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα σχεδόν 3 εκατομμύρια Γερμανοί, περίπου 2 εκατομμύρια Βρετανοί και πάνω από 1,7 εκατομμύριο Ρώσοι τουρίστες.

Πάντως, σε επίπεδο δαπάνης τα περισσότερα χρήματα δαπανούν οι Καναδοί, που είναι 1.280 ευρώ έκαστος, ακολουθούν οι Αμερικανοί με 1.140 ευρώ κατά κεφαλήν δαπάνη και οι Ρώσοι με 1.100 ευρώ ανά τουρίστα.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)