Γενικά

23 Ιανουαρίου 2014 10:43

Εντυπωσιακή εν μέρει η πρόοδος της Ελλάδας, το μήνυμα Ράιχενμπαχ

Θετικά μηνύματα όσον αφορά στην πρόοδο της Ελλάδας στέλνει ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της ΕΕ (Task Force), Χόρστ Ράιχενμπαχ.

-



Σε δηλώσεις του προς την γερμανική μηνιαία οικονομική επιθεώρηση Capital, ο Χόρστ Ράιχενμπαχ σημειώνει ότι η πρόοδος στην Ελλάδα είναι εν μέρει «εντυπωσιακή», κυρίως στο χώρο της υγείας, ενώ παραδέχεται ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις χρειάζονται χρόνο, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Ο κ. Ράιχενμπαχ δίνει τα εύσημα στο έργο της κυβέρνησης Σαμαρά λέγοντας ότι η κυβέρνηση αυτή είναι διατεθειμένη να υλοποιήσει την τεχνική βοήθεια που της προσφέρεται και πως η προθυμία που επιδεικνύει για συνεργασία είναι σε πολλούς τομείς μεγαλύτερη από την αναμενόμενη.

Οι συντάκτες του άρθρου παρατηρούν ότι η εικόνα που παρουσιάζει ο κ. Ράιχενμπαχ είναι αρκετά διαφορετική σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, ενώ τονίζουν, μάλιστα, ότι μετά την έντονες επικρίσεις προς την Αθήνα για τις καθυστερήσεις στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων, η Κομισιόν αναθεωρεί τώρα την αξιολόγησή της για τη μεταρρυθμιστή πολιτική στην Ελλάδα.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)