Γενικά

15 Ιανουαρίου 2014 00:18

Τρισέ: Βασικό πρόβλημα για την Ελλάδα η λειτουργία του κράτους

Αναγκαία χαρακτήρισε ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ τα μέτρα που ελήφθησαν για την Ελλάδα.

-



Ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ μίλησε το απόγευμα της Τρίτης στην αρμόδια επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωκοινοβουλίου που διερευνά το ρόλο της τρόικας.

Ο Ζαντ Κλοντ Τρισέ τόνισε ότι υπάρχει βελτίωση στην Ελλάδα, ωστόσο εκτίμησε ότι η δημοσιονομική προσαρμογή θα είναι δυσκολότερη συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ υποστήριξε ότι στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια λαμβάνονταν αποφάσεις για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, οι οποίες τελικά δεν εφαρμόζονταν, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να αντιμετωπίζει σήμερα μεγαλύτερες δυσκολίες από ότι η Πορτογαλία, ενώ υπογράμμισε ότι ακόμα και σήμερα ένα βασικό πρόβλημα για την Ελλάδα παραμένει «η λειτουργία του κράτους».

Για την αναγκαιότητα της δημοσιονομικής προσαρμογής ο κ. Τρισέ επανέλαβε ότι ήταν απαραίτητη, δεδομένου ότι ο νέος ετήσιος δανεισμός της χώρας είχε φτάσει στο 15-16% μετά την αναθεώρηση επί τα χείρω των σχετικών στοιχείων το 2009.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)