Πρόσωπα

28 Νοεμβρίου 2013 21:42

Χατζηδάκης: Βελτίωση της κατάστασης για τις εξαγωγικές εταιρίες

Οι τράπεζες θα πρέπει να είναι σύμμαχος των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων, τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης στην Παρουσίαση Επιχειρηματικού Οδηγού του ΣΕΒΕ.

-

Ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε την ελπίδα του για βελτίωση της κατάστασης για τις εξαγωγικές εταιρίες «ειδικά τώρα που το τραπεζικό σύστημα ανακεφαλαιοποιήθηκε και το Υπουργείο Οικονομικών πράγματι επιταχύνει τις επιστροφές του εξαγωγικού ΦΠΑ».

«Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, που αποτελεί κορυφαία κυβερνητική προτεραιότητα, προϋποθέτει μία ισχυρή παραγωγική και εξαγωγική βάση», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος συνεχάρη τον ΣΕΒΕ και τον Πρόεδρό του κ. Λακασά για τον Οδηγό και τόνισε: «Δείχνει πως οι σύνδεσμοι και οι φορείς  όταν θελήσουν, μπορούν με απλό τρόπο, να προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στα μέλη τους και στην οικονομία γενικότερα».

Ο κ. Χατζηδάκης είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση στηρίζει συστηματικά την εξωστρέφεια της χώρας με βάση μία συγκεκριμένη στρατηγική για τις εξαγωγές, ενώ προχωρά σε όλες εκείνες τις μεταρρυθμίσεις για την ευρύτερη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, που θα βοηθήσουν καθοριστικά την ελληνική επιχειρηματικότητα, είτε επικεντρώνονται στην εσωτερική αγορά είτε και στις εξαγωγές.

Με την ευκαιρία ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε: «Θέλω να υπενθυμίζω πως η Eurobank τρέχει το Πρόγραμμα «Εξωστρέφεια-ΕΤΕΑΝ», ύψους 140 εκ. ευρώ, έχοντας υπογράψει τις σχετικές συμβάσεις με το ΕΤΕΑΝ και υπολογίζοντας πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα «πέσουν» 100 εκ. ευρώ στην αγορά. Παράλληλα, προχωρά το πρόγραμμα με τις Εγγυητικές επιστολές από την ΕΤΕπ και το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια-ΟΑΕΠ» από τον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)