Γενικά

26 Νοεμβρίου 2013 23:53

Αλλαγή στον τρόπο φορολόγησης των ΙΧ εξετάζει η κυβέρνηση

Ανατροπές στην φορολόγηση των αυτοκινήτων προωθεί με ρύθμιση η κυβέρνηση, καθώς εξετάζει αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των φόρων και των τελών.

-



Σύμφωνα με το σχέδιο που προωθείται με βάση το πόρισμα από ειδική επιτροπή που έχει στα χέρια του ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνης, ο φόρος για την κατοχή και χρήση αυτοκινήτων θα καθορίζεται από την αξία των οχημάτων και όχι από τα κυβικά.

Αν ισχύσει αυτή η ρύθμιση, θα διαφοροποιηθεί ο προσδιορισμός των τεκμηρίων διαβίωσης, των τελών κυκλοφορίας καθώς και του φόρου πολυτελείας.

Σύμφωνα με τις προτάσεις της επιτροπής, για τον καθορισμό των φόρων θα λαμβάνεται υπόψη η αρχική εργοστασιακή του αξία του οχήματος (όταν πήρε πινακίδες για πρώτη φορά), η οποία θα απομειώνεται με βάση την παλαιότητα του αυτοκινήτου, αλλά και η εμπορική του αξία.

Ωστόσο, διατυπώνονται ενστάσεις από παράγοντες της αγοράς που πιστεύουν ότι έτσι θα πληρώσουν περισσότερα τα χαμηλού και μεσαίου κυβισμού αυτοκίνητα.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)