Κόσμος

26 Νοεμβρίου 2013 19:47

Λιτότητα στην Πορτογαλία και το 2014

Προϋπολογισμό λιτότητας "πέρασε" από το πορτογαλικό κοινοβούλιο η κυβέρνηση Κοέλιο.

-


Αυξήσεις φόρων, που ανέρχονται σε 3,9 δισεκατομμύρια ευρώ, και μεγάλες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός της Πορτογαλίας για το 2014.

Το σχέδιο νόμου του προϋπολογισμού υπερψηφίσθηκε από τους βουλευτές του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού του πρωθυπουργού Πέδρο Πάσος Κοέλιο. Κατά ψήφισε το σύνολο της αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων και το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Την παραίτηση της κυβέρνησης Κοέλιο ζήτησαν χιλιάδες Πορτογάλοι που διαδήλωσαν, την Τρίτη, μπροστά από το κοινοβούλιο μετά από κάλεσμα, της συνδικαλιστικής συνομοσπονδίας CGTP, σε διαμαρτυρία για τις μειώσεις των εισοδημάτων και των κοινωνικών επιδομάτων.

Περίπου 200 διαδηλωτές κατέλαβαν τέσσερα υπουργεία στη Λισαβόνα. Οι διαδηλωτές, που πρόσκεινται στο CGTP, συγκεντρώθηκαν στις αίθουσες εισόδου των υπουργείων Οικονομικών, Υγείας, Περιβάλλοντος και Οικονομίας και απαίτησαν να γίνουν δεκτοί από τους υπουργούς για να τους εκφράσουν την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα λιτότητας.

«Τα μέτρα λιτότητας είναι απαραίτητα» απάντησε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης Έλντερ Ροζαλίνιο σε αντιπροσωπεία συνδικαλιστών του CGTP.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)