Πρόσωπα

02 Νοεμβρίου 2013 15:00

«Βλέπει» πρόοδο στην Ελλάδα ο Ντέιβιντ Λίπτον

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντέιβιντ Λίπτον αναγνωρίζει τα σφάλματα που έγιναν στο πρώτο ελληνικό πρόγραμμα και τονίζει ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο.

-

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Die Welt» ο Λίπτον δηλώνει ότι η κυβέρνηση Σαμαρά έχει κάνει μεγάλη πρόοδο (με το πρόγραμμα), στη μεταρρύθμιση της ελληνικής οικονομίας και την εξυγίανση των δημοσιονομικών. Ο ίδιος παραπέμπει, ωστόσο, στο μέλλον για το εάν η Ελλάδα χρειάζεται ένα ακόμη «κούρεμα» χρέους.

Ο Ντέιβιντ Λίπτον επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει στη βοήθεια των εταίρων της, εάν εκπληρώσει τους όρους του προγράμματος, ενώ σε ερώτηση σχετικά με το εάν οι απαιτήσεις της τρόικας ήταν πολύ υψηλές, δεδομένου ότι η Ελλάδα παραμένει σε ύφεση με μεγάλη ανεργία, ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΔΝΤ σημειώνει ότι εκ των υστέρων είναι εύκολο να πει κανείς ποια απόφαση ήταν καλή και ποια κακή.

Παραδέχεται δε ότι το Ταμείο έμαθε πολλά από την Ελλάδα και από τα σφάλματα που έγιναν στο πρώτο πρόγραμμα, ενώ σπεύδει να συμπληρώσει ότι αυτό δεν σημαίνει ότι τα λάθη που έγιναν τότε μπορούσαν να αποφευχθούν.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)