Υγεία

Χθες 21:20

Γάζα - Πολιομυελίτιδα: Εμβολιάστηκε το 82% των παιδιών παρά τις συνεχείς επιθέσεις

Υπενθυμίζεται ότι το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε στις 16 Αυγούστου ότι το πρώτο κρούσμα πολιομυελίτιδας εντοπίστηκε στη Λωρίδα της Γάζας.

Γάζα - Πολιομυελίτιδα: Εμβολιάστηκε το 82% των παιδιών παρά τις συνεχείς επιθέσεις
-



Παρά τις αντιξοότητες του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, η μεγάλη πλειοψηφία των παιδιών εμβολιάστηκε κατά της πολιομυελίτιδας.

Στη δήλωση που έγινε στον λογαριασμό Telegram του υπουργείου του Παλαιστινιακού θύλακα, «Από χθες (10 Σεπτεμβρίου) το απόγευμα, το 82% των παιδιών που έχρηζαν προστασίας (ηλικίας κάτω των 10 ετών) στη Λωρίδα της Γάζας έλαβαν την πρώτη δόση της εκστρατείας εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας, η οποία είναι ακόμη σε εξέλιξη». χρησιμοποιήθηκαν εκφράσεις.

Στη δήλωση αναφέρθηκε ότι «Ο αριθμός των παιδιών που έλαβαν την πρώτη δόση έφτασε τις 527 χιλιάδες, εκ των οποίων το 49% είναι κορίτσια και το 51% είναι αγόρια Σημειώθηκε ότι η UNRWA, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και η UNICEF συνέχισαν την εκστρατεία εμβολιασμού παρά τις συνεχιζόμενες επιθέσεις κατά της περιοχής, αναφέρει το Anadolu.

Η κυβέρνηση στη Γάζα ανακοίνωσε ότι η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας και στην πόλη της Γάζας, η οποία βρίσκεται υπό ισραηλινές επιθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε στις 16 Αυγούστου ότι το πρώτο κρούσμα πολιομυελίτιδας εντοπίστηκε στη Λωρίδα της Γάζας. Σε κίνδυνο τα παιδιά που βρίσκονται στην εμπόλεμη ζώνη - Η περίπτωση της Ράφα

Στοιχεία που εξέδωσε η UNICEF νωρίτερα φέτος αναφέρουν τραγικά στατιστικά για τα παιδιά που βρίσκονται στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς υπολογίζεται ότι ένα παιδί τραυματίζεται ή πεθαίνει κάθε δέκα λεπτά, καθώς συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι εχθροπραξίες.

Από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, περισσότερα από 13.800 παιδιά έχουν σκοτωθεί στον παλαιστινιακό θύλακα, όπως δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια του διεθνούς οργανισμού Κάθριν Ράσελ.

Ειδήσεις σήμερα:

Βιετνάμ: Εκατοντάδες νεκροί από τον τυφώνα Γιάγκι (εικόνες)

Debate : Τραμπ και Χάρις διασταύρωσαν “τα ξίφη τους”

Κακοκαιρία “Atena”: ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)