Υγεία

11 Σεπτεμβρίου 2024 19:04

Βόλος: Μάνα κατήγγειλε τον γιο της για να τον “σώσει”

Σε έναν «δαίδαλο» έχει μπλέξει μία γυναίκα και το άρρωστο παιδί της, χωρίς να μπορούν να ξεφύγουν από αυτόν.

Βόλος: Μάνα κατήγγειλε τον γιο της για να τον “σώσει”
-

Μάνα αναγκάστηκε να καταγγείλει τον ίδιο τον γιο της που είναι χρήστης ναρκωτικών και αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα για να μπορέσει να τον βοηθήσει, όμως η οικογένεια βρίσκεται από χθες σε σημείο μηδέν. Ο 21χρονος όχι μόνο δεν έλαβε ουσιαστικής βοήθειας, αλλά καλείται να φύγει από το πατρικό του, σύμφωνα με τους όρους που έθεσε, μετά την καταδικαστική σε βάρος του απόφαση, το Μονομελές Πλημμελειδικείο Βόλου.

Ο 21χρονος συνελήφθη την Κυριακή το βράδυ, μετά από καβγά που είχε στο σπίτι του. Η μητέρα του ήταν εκείνη που κάλεσε αστυνομία για να συλληφθεί ο γιος της, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει ψυχιατρικής φύσης προβλήματα και είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με τη δικογραφία του που συντάχθηκε εναντίον του, ο 21χρονος φέρεται να απείλησε και να έβρισε τη μητέρα του, με την οποία ήρθαν σε ρήξη, πιθανότατα επειδή εκείνη δεν του έδινε χρήματα. Με τις κατηγορίες της ενδοοικογενειακής απειλής και της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας οδηγήθηκε προχθές ενώπιον της Εισαγγελίας Βόλου.

Ο 21χρονος που κρατήθηκε το βράδυ, βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ. Στην ίδια κατάσταση παρουσιάστηκε ενώπιον της Εισαγγελίας, απ΄όπου δόθηκε εντολή να οδηγηθεί στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Βόλου για ακούσια νοσηλεία.

Αστυνομικοί συνόδεψαν τον 21χρονο στην ψυχιατρική, ωστόσο γιατροί δεν τον δέχθηκαν, καθώς ο ίδιος αντιμετωπίζει και προβλήματα εξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες. Ο δράστης επέστρεψε… στα δικαστήρια, όπου αστυνομικοί φορώντας του χειροπέδες τον έβαλαν στο κρατητήριο, προκειμένου η Εισαγγελία να αποφασίσει για την τύχη του.

Ο νεαρός άντρας συνέχιζε να βρίσκεται σε κατάσταση αμόκ και οι κραυγές του αντηχούσαν στους διαδρόμους. Χτύπαγε τη σιδερένια πόρτα και την κλωτσούσε βγάζοντας κραυγές. «Βοήθεια» ούρλιαζε ενώ πότε – πότε ζητούσε νερό. «Βοηθήστε με, πονάω» φώναζε επανειλημμένως για να του βγάλουν τις χειροπέδες που όπως έλεγε ήταν σφιχτές και θα του «έκοβαν» το χέρι.

Με απόφαση εισαγγελέα επέστρεψε στο κρατητήριο της Αστυνομίας και χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Για την υπόθεση κατέθεσε ως μάρτυρας η μητέρα του 21χρονου, η οποία δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ότι κατήγγειλε τον γιο της περισσότερο για να βοηθήσει τον ίδιο. Ήταν σε κατάσταση αμόκ, αλλά η ίδια δεν φοβήθηκε για τη σωματική της ακεραιότητα. «Φοβήθηκα περισσότερο να μην κάνει ο ίδιος κακό στον εαυτό του. Χρήζει θεραπείας», κατέθεσε στο δικαστήριο, αγωνιώντας για την τύχη του παιδιού της.

Όπως είπε προσπαθεί να τον πείσει να δεχθεί βοήθεια για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με τα ναρκωτικά και τα ψυχιατρικά. Σκέφτηκε ότι αν τον κατήγγειλε στην Αστυνομία θα κινούνταν διαδικασίες για να μπει σε ψυχιατρική κλινική. Ωστόσο προχθές, παρά την εντολή της Εισαγγελίας για ακούσια νοσηλεία, δεν έγινε δεκτός από την ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Βόλου, επειδή αντιμετωπίζει και προβλήματα ναρκωτικών.

Απουσία άλλης δημόσιας δομής, ο 21χρονος μένει ουσιαστικά αβοήθητος. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή, που σημαίνει ότι θα μείνει ελεύθερος. Επέβαλλε επίσης τον όρο της εμφάνισης μία φορά τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου αλλά και της μετοίκησης από το πατρικό του.

Πηγή: taxydromos.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός στην Κόρινθο

Debate : Τραμπ και Χάρις διασταύρωσαν “τα ξίφη τους”

Βιετνάμ: Εκατοντάδες νεκροί από τον τυφώνα Γιάγκι (εικόνες)


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)