Υγεία

Σήμερα 10:44

Πανώλη - Κορινθία: Προβληματισμός για το πρώτο κρούσμα εκτός Θεσσαλίας

"Συναγερμός" έχει σημάνει μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος πανώλης σε αιγοπρόβατα στην Πελοπόννησο. Μέτρα και έκτακτες συσκέψεις σε δύο Περιφέρειες.

Πανώλη - Κορινθία: Προβληματισμός για το πρώτο κρούσμα εκτός Θεσσαλίας
-

Σε εεγρήγορση έχουν τεθεί οι Αρχές της Πελοποννήσου, μετά από τον εντοπισμό κρούσματος πανώλης μικρών μηρυκαστικώνσε κτηνοτροφική μονάδα στην ορεινή Κορινθία, σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος και τη λήψη των επιβεβλημένων από τον ευρωπαϊκό κανονισμό μέτρα με στόχο τον περιορισμό και εκρίζωση της νόσου πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, σύσκεψη υπό τον ΓΓ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Στρατάκο και τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, τον αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Κορινθίας, Αναστάσιο Γκιολή, τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Παραγωγής, Σπύρο Ζαχαριά, τον αντιπεριφεριάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέα Φίλια, τον Πρόεδρο του ΕΦΕΤ, Αντώνη Ζαμπέλα, τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ, Παναγιώτη Χατζηνικολάου, την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων, Μαίρη Γιαννιού, ο διευθυντής κτηνιατρικών υπηρεσιών ΔΕ ΠΕΚΔΥ, Κώστας Μήλιος και κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με τον Γενικό γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ Γιώργο Στρατάκο, μετά τη συνεδρίαση, λήφθηκε η απόφαση να θανατωθεί το σύνολο των ζώων της μονάδας όπου υπήρξε το κρούσμα πανώλης, στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί η υγειονομική ταφή και τέλος απολύμανση και κλείσιμο της μονάδας για όσο χρειαστεί.

Δημήτρης Πτωχός: Έχουμε εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες μας, καμία απειλή για τον άνθρωπο

«Δυστυχώς, εντοπίστηκε κρούσμα πανώλης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η αντίδρασή μας ήταν άμεση με στόχο τον περιορισμό και την λήψη των απαραίτητων μέτρων. Η ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην ΠΕ Κορινθίας δείχνει και τον βαθμό ετοιμότητας όλων των εμπλεκομένων. Ακολουθούμε το πρωτόκολλο, έχουμε εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες μας και καλό θα ήταν να επαναλάβουμε πως δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός.

Σημειώνεται ότι η ιχνηλάτηση της νόσου οδήγησε τις υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ και τις ιατρικές υπηρεσίες των Περιφερειών, στον εντοπισμό του κρούσματος της Κορινθίας.

Ανάλογη σύσκεψη προγραμματίστηκε για το πρωί της Κυριακής στην όμορη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, υπό τον Γ.Γ. του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Στρατάκο, αναφορικά με την λήψη έκτακτων μέτρων σχετικά με την εξέλιξη της νόσου της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών.

Ειδήσεις σήμερα:

Αναδρομικά: 100 - 280 ευρώ για υπαλλήλους σε Δημόσιο και ΟΤΑ 

Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου: Τα μήλα της ατεκνίας από τον Παράδεισο και η προστασία των εγκύων

Γαία - Ρεύμα: Αγροτικά τιμολόγια από 9 σεντς ανά κιλοβατώρα

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)