Παράξενα

23 Ιουνίου 2024 22:03 Τελευταία ενημέρωση : 23 Ιουνίου 2024 22:03

Κρήτη: Γύπας κατέβηκε σε ταράτσα σπιτιού (εικόνες)

Τις ασυνήθιστες εικόνες κατέγραψε με τον φακό της μηχανής του, ο φωτογράφος Μανώλης Τσαντάκης στα ανατολικά του νησιού.

Κρήτη: Γύπας κατέβηκε σε ταράτσα σπιτιού (εικόνες)
-

Μια εντυπωσιακή και συνάμα ασυνήθιστη εικόνα εντόπισε χθες το μεσημέρι κάτοικος στα ανατολικά της Κρήτης, την οποία αποφάσισε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς του φίλους.

Ο λόγος για τον Μανώλη Τσαντάκη, ο οποίος με ανάρτησή του στην ομάδα «ΠΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ – BIRDS OF CRETE», έκανε γνωστό ότι εντόπισε έναν γύπα πάνω σε μια ταράτσα.

Γυπας - Κρητη

«Πριν από 2 ώρες περίπου φεύγοντας από το σπίτι μου για μια δουλειά, είδα αυτό το όρνιο (Γύπας) πάνω σε μια ταράτσα. Αφού τον παρατήρησα για λίγη ώρα μήπως καταλάβω αν υπάρχει κάποιο τραύμα, πήγα σπίτι να πάρω τη φωτογραφική μου μηχανή για να δούμε περισσότερες λεπτομέρειες. Έχω την εντύπωση πως είναι νεαρό και άμαθο ακόμη άτομο που χάθηκε από το κοπάδι ή ίσως αρκετά εξουθενωμένο και διψασμένο να ψάχνει για νερό.

Μισή ώρα μετά που γύρισα στο σημείο είχε φύγει. Έψαξα για λίγο σε διπλανά σπίτια αλλά δεν μπορούσα να δω κάτι, ιδιαίτερα στις ψηλές ταράτσες. Από το tag και το δακτυλίδι όποιος έχει επαφή και γνωρίζει μπορούμε να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Παρόλες τις πληροφορίες που μπορούμε να βρούμε το έχω ήδη γράψει αρκετές φορές είμαι κάθετα αντίθετος με τις ταμπέλες που δεν έχω πειστεί ότι δεν ενοχλούν τα πτηνά, δεν τους δημιουργούν ψυχολογικό στρες, δεν τα πληγώνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γυπας - Κρητη

Ο φωτογράφος Μανώλης Τσαντάκης, μιλώντας στο ant1news.gr, ανέφερε τα εξής: Έμαθα πως τον είχαν ξαναβρεί κουρασμένο κάπου στο Ρέθυμνο, τον έστειλαν για περίθαλψη στην ΑΝΙΜΑ και λίγες μέρες πριν τον απελευθέρωσαν πάλι στο Ρέθυμνο. Αυτός αντί να ενωθεί με άλλες ομάδες που βρίσκονται και διαβιούν στα βουνά του Ρεθύμνου ήρθε ανατολικά που λογικά εδώ δεν υπάρχουν τόποι διαβίωσης αυτών των πουλιών. Προσπαθώ και πάλι να τον εντοπίσω, τριγυρνά στα περίχωρα του Παλαικάστρου ψάχνοντας νερό και τροφή αλλά αν δεν ενωθεί άμεσα με κάποια ομάδα δύσκολα θα επιβιώσει».

Γυπας - Κρητη

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στα Χανιά: Θρήνος για τον 18χρονο Κωνσταντίνο - “Ήταν από νωρίς στη βιοπάλη...”

Θρίλερ στην Αιτωλοακαρνανία: 48χρονη βρέθηκε νεκρή σε χωματόδρομο

Τουρκία: 23χρονος σκότωσε γυναίκα, πεθερικά και κουνιάδο κι έφυγε με το νεογέννητο παιδί του! (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)