Γενικά

10 Ιουλίου 2018 21:47

Καταδικάστηκε ο άντρας που παντρεύτηκε 11χρονη… αλλά όχι για το λόγο που φαντάζεστε!

Τόσο το κατηγορητήριο, όσο και η ποινή που του επιβλήθηκε προκάλεσαν την οργή της παγκόσμιας κοινής γνώμης.

Καταδικάστηκε ο άντρας που παντρεύτηκε 11χρονη… αλλά όχι για το λόγο που φαντάζεστε!
-

Καταδικάστηκε ο 40χρονός άνδρας από τη Μαλαισία  που προκάλεσε κύμα αντιδράσεων τον προηγούμενο μήνα, όταν παντρεύτηκε ένα 11χρονο κοριτσάκι. Ο λόγος όμως που βρέθηκε στο δικαστήριο ήταν η πολυγαμία και όχι ο γάμος με ανήλικη.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο συγκεκριμένος άνδρας είχε δύο ακόμα γάμους και έξι παιδιά. Η δεύτερη γυναίκα του ήταν αυτή που έκανε την καταγγελία και ο ίδιος βρέθηκε ενώπιον του θρησκευτικού δικαστηρίου της Μαλαισίας. 

Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν έξι μήνες φυλάκισης, εξαγοράσιμη με τον σαραντάχρονο Μαλαισιανό να καλείται να πληρώσει στις αρχές 450 δολάρια. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως ο γάμος ήταν νόμιμος, κάτι που τελικά δεν ίσχυε.

Ο δικηγόρος του αποκάλυψε στο Twitter ότι οι κατηγορίες ήταν μόνο για πολυγαμία ενώ πουθενά δεν τέθηκε το θέμα της τέλεσης γάμου με ανήλικη. Ο ίδιος παραδέχτηκε, «γι’ αυτό πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία. Σε ομοσπονδιακό επίπεδο, το να παντρευτεί κανείς ένα παιδί πρέπει να γίνει ποινικό αδίκημα».

Μάλιστα έπειτα από έρευνα κυβερνητικών αρχών αποκαλύφθηκε πως η ίδια η μητέρα του κοριτσιού είχε δεχτεί να γίνει ο γάμος, με τη μόνη προϋπόθεση να παραμείνει στο πατρικό της σπίτι μέχρι τα 16. 

Τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία της Μαλαισίας δείχνουν πως στη χώρα υπάρχουν 15 χιλιάδες ανήλικα κορίτσια παντρεμένα.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)