Γενικά

05 Αυγούστου 2014 18:46

Μετέτρεψαν τα γραφεία εταιρείας σε… παραλία

Μία εικονική πραγματικότητα δημιούργησε η διοίκηση εταιρείας, δίνοντας την ψευδαίσθηση στους υπαλλήλους της πως εργάζονται… πάνω στο κύμα.

-

Έχουν την αίσθηση ότι εργάζονται σε μια πλαζ… βλέπουν την άμμο στα πόδια τους, το αεράκι τους δροσίζει το πρόσωπο, ακούν τον παφλασμό των κυμάτων… αλλά δεν βρέχονται.

«Προφανώς δε μπορώ να μπω στο νερό, αλλά ο ήχος των κυμάτων με ηρεμεί. Δε νομίζω να χρειαστώ διακοπές αυτό το καλοκαίρι, γιατί είμαι γεμάτη ενέργεια», λέει η 27χρονη Κουρούμι Νίσι, υπεύθυνη πωλήσεων της εταιρείας Bizreach στην Ιαπωνία.

Φυσικά, δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει μια βουτιά… Γιατί νερό δεν υπάρχει! Πρόκειται για ένα πρόγραμμα virtual reality που εφαρμόζει η εταιρεία, για να προσφέρει το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στους υπαλλήλους της.

Με λίγη άμμο, ηχητική εγκατάσταση και 3D προτζέκτορα, κάθε γραφείο μετατρέπεται σε μία εξωτική παραλία. Κάτι, που όπως λένε οι υπεύθυνοι της εταιρείας, έχει λειτουργήσει ευεργετικά για την επιχείρηση. Οι υπάλληλοι προσέρχονται με χαρά στο χώρο εργασία τους, δε βιάζονται να φύγουν (κάνοντας ίσως και μερικές υπερωρίες) και είναι εξαιρετικά αποδοτικοί στη δουλειά τους.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)