Γενικά

04 Δεκεμβρίου 2013 14:00

Γυναίκες συνελήφθησαν επειδή… οδηγούσαν

Η αστυνομία του Ριάντ συνέλαβαν δύο γυναίκες επειδή τόλμησαν να… οδηγήσουν.

-

Η Αζίζα Αλ-Γιουσέφ και η συνεπιβάτης Εμάν Αλ-Ναφιάν πέρασαν μερικές ώρες στο κρατητήριο, αφού συνελήφθησαν από την τροχαία του Ριάντ.

Όπως δήλωσαν το αμερικανικό δίκτυο CNN, οι δύο ακτιβίστριες που έχουν οργανώσει εκστρατεία για τα δικαιώματα των γυναικών, προσπάθησαν εσκεμμένα να προσελκύσουν την προσοχή των αστυνομικών.

«Πήραμε το αυτοκίνητο και το οδηγήσαμε κοντά σε αστυνομικό τμήμα», δήλωσε η Αζίζα Αλ-Γιουσέφ. «Βαρεθήκαμε να περιμένουμε την κυβέρνηση να μας αναγνωρίσει το δικαίωμα στην οδήγηση», πρόσθεσε.

Οι αστυνομικοί τηλεφώνησαν στον σύζυγο της Αζίζα και όταν ήρθε στο Τμήμα, του ζήτησαν να υπογράψει μία υπεύθυνη δήλωση ότι δε θα καθόταν ξανά στη θέση του οδηγού. «Πώς μπορώ να το κάνω αυτό; Δε μπορώ να την εμποδίσω να οδηγεί. Μόνο ο Θεός μπορεί να το κάνει αυτό…», απάντησε στους αστυνομικούς ο Αλ-Γιουσέφ.

Η Σαουδική Αραβία είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο, όπου οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να οδηγούν. Το «κάστρο» αυτό, όμως, αναμένεται να πέσει σύντομα, όπως έχει διαμηνύσει η κυβέρνηση του Ριάντ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)