Καιρός

01 Δεκεμβρίου 2023 06:10

Καιρός - Παρασκευή: συννεφιά, νοτιάδες και άνοδος θερμοκρασίας

Διάβασέ μου το...

Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές. Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Παρασκευή, στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με λίγες ασθενείς βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα βόρεια θα πυκνώσουν. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα δυτικά, τα βόρεια ηπειρωτικά και την Κρήτη θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σχηματιστούν και ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 και βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, κυρίως από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά θαλάσσια - παράκτια τμήματα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα γίνουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 06 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, όπου θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στις Κυκλάδες τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με λίγες ασθενείς βροχές μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 5 με 6 βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Σε όλη τη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά, στην Θράκη και πιθανώς στη δυτική Πελοπόννησο, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στα πελάγη έως 7 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 06 έως 22 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 6 και στο Αιγαίο έως 7 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Ειδήσεις σήμερα:

Παναμάς: Παραιτήθηκε ο Υπουργός Εμπορίου

Missing Kid Alert: ανήλικες μπήκαν σε ταξί και εξαφανίστηκαν

Καιρός - Παρασκευή: συννεφιά, νοτιάδες και άνοδος θερμοκρασίας



ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ