Γενικά

11 Σεπτεμβρίου 2014 21:50

Ψηφιακό νόμισμα και πληρωμές μέσω κινητού στον Ισημερινό

Ένα νέο σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων θέτει σε εφαρμογή μέχρι το τέλος του χρόνου ο Ισημερινός, με απόφαση της κυβέρνησης.

-



Ένα πρωτότυπο σχέδιο που περιλαμβάνει ένα ψηφιακό νόμισμα και ένα νέο σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων θα εφαρμόσει ο Ισημερινός μέχρι το τέλος του έτους. Το νέο σύστημα εγκρίθηκε στα τέλη Ιουλίου ως μέρος ενός νέου νόμου για τη ρύθμιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

«Τα συστήματα αυτά αποτελούν μέρος της τεχνολογίας και δεν πρέπει να φοβόμαστε. Συστήματα πληρωμών αυτού του τύπου έχουν αναπτυχθεί σε άλλα μέρη του κόσμου, στην πραγματικότητα από τον ιδιωτικό τομέα. Πιστεύουμε ότι (το σύστημα πληρωμών) είναι μια υπηρεσία στην κοινωνία», δήλωσε ο υπουργός για το συντονισμό της οικονομικής πολιτικής του Ισημερινού, Πατρίσιο Ριβέρα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μόνο το 40% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού της χώρας έχει τραπεζικό λογαριασμό, αλλά σχεδόν όλοι οι πολίτες του Ισημερινού έχουν ένα κινητό τηλέφωνο, γεγονός που ώθησε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην εφαρμογή του.

Για την πρόσβαση στο ψηφιακό νόμισμα, οι άνθρωποι δεν χρειάζονται τραπεζικό λογαριασμό. Θα μπορούν να αγοράσουν μονάδες ψηφιακού νομίσματος από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας με δολάρια, ενώ το νέο σύστημα θα χρησιμοποιείται παράλληλα με το δολάριο.

Για την εφαρμογή του νέου συστήματος, η Κεντρική Τράπεζα έχει υπογράψει συμφωνίες με δύο εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)