Γενικά

29 Μαΐου 2014 09:48

Η Νίκη της Σαμοθράκης έγινε videogame!

Οι μαθητές ενός γυμνασίου της Αλεξανδρούπολης δημιούργησαν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι κι ένα videogame, εμπνευσμένα από την Νίκη της Σαμοθράκης.

-

Τα παιδιά από το γυμνάσιο της Αλεξανδρούπολης έμαθαν πολλά φέτος για την Νίκη της Σαμοθράκης και εμπνεύστηκαν από το άγαλμα, που βρίσκεται στο Μουσείο του Λούβρου, ώστε να δημιουργήσουν δημιουργικά παιχνίδια.

Οι μαθητές έφτιαξαν αρχικά ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για όλες τις ηλικίες, το οποίο υπόσχεται στους παίκτες του ότι, θα τους μάθει τα πάντα για την Νίκη της Σαμοθράκης. Το παιχνίδι αποτελείται από ένα υφασμάτινο ταμπλό, πάνω στο οποίο κινούνται πιόνια, φτιαγμένα από πηλό στο σχήμα του αγάλματος. Οι παίκτες κινούνται πάνω στο ταμπλό με βάση τέσσερις κατηγορίες. Πρόκειται για ερωτήσεις γνώσεων εικαστικού, αρχαιολογικού, ιστορικού και γενικού περιεχομένου και νικητής αναδεικνύεται αυτός που θα απαντήσει τις περισσότερες.

Το όνομα αυτού είναι «Σαωκίς Νίκης Παίγνιον» και έχει προσαρμοστεί και σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία εγκαθίσταται σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Οι μαθητές έφτιαξαν το παιχνίδι με τη βοήθεια των καθηγητών τους και έχει βρει μεγάλη απήχηση σε άλλα σχολεία της περιοχής της Θράκης, που έχει παρουσιαστεί.

Μάλιστα, η δημιουργική ομάδα του επιχειρεί να το προωθήσει στην ελληνική αγορά, με στόχο να το γνωρίσουν και άλλα παιδιά.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)