Κόσμος

05 Ιουλίου 2024 13:14

Αλβανία: Καθαίρεσαν τον Μπελέρη από Δήμαρχο Χειμάρρας (βίντεο)

Οι αρχές της Αλβανίας, αποφάσισαν την καθαίρεση του Φρέντη Μπελέρη από το αξίωμα του Δημάρχου Χειμάρρας. Με "δρακόντεια"¨μέτρα η μεταγωγή του.

Αλβανία: Καθαίρεσαν τον Μπελέρη από Δήμαρχο Χειμάρρας (βίντεο)
-

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση του Φρέντη Μπελέρη στην Αλβανία, καθώς το μεσημέρι της Παρασκευής, οι Αρχές της Αλβανίας αποφάσισαν την καθαίρεσή του.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την εξέταση της υπόθεσης, η CEC αποφάσισε ότι ο Φρέντη Μπελέρης χάνει την θητεία του ως δήμαρχος Χειμάρρας και στον Δήμο αναμένεται πλέον να προκηρυχθούν εκ νέου εκλογές.

Σύμφωνα με το himara.gr ο Φρέντη Μπελέρης έχει προθεσμία 30 ημερών εάν αποφασίσει να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της ΚΕΕ.

Ο επικεφαλής επίτροπος της επιτροπής, Ilirjan Celibashi, τόνισε ότι η επιτροπή δεν ευνοεί κανέναν και ότι η απόφαση δεν λήφθηκε με σκοπό να βλάψει τα συμφέροντα κάποιου. Ο Celibashi υπογράμμισε ότι η ΚΕΕ έχει την αρμοδιότητα να ακυρώνει θητείες βάσει του νόμου περί αποποινικοποίησης, του εκλογικού κώδικα και του συντάγματος.

Ο δικηγόρος του Μπελέρη υποστήριξε ότι η ΚΕΕ δεν έχει την εξουσία να ακυρώσει την θητεία του Μπελέρη, καθώς δεν άσκησε ποτέ τα καθήκοντά του ως δήμαρχος.

Ωστόσο, ο Celibashi αντέτεινε ότι η ΚΕΕ όντως έχει αυτή την αρμοδιότητα, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις υποψηφίων που έχουν καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα.

Νωρίτερα, η μεταγωγή του Φρέντη Μπελέρη, έγινε με “δρακόντεια” μέτρα ασφαλείας.

Ο ευρωβουλευτής, πλέον Φρέντη Μπελέρη, συνοδευόταν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από τις φυλακές Φιέρ όπου εκτίει την ποινή του. Πλάνα από το Report Tv δείχνουν τη στιγμή που μεταφέρεται με χειροπέδες.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές στην Βρετανία: Ο Κιρ Στάρμερ νέος Πρωθυπουργός (εικόνες)

ΕΛ.ΑΣ: Ο Αυγενάκης δεν είχε καμιά προνομιακή μεταχείριση

Ενδοοικογενειακή βία στα Χανιά: Χειροπέδες σε 47χρονη – ο άντρας της εγκατέστησε panic button

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)