Αθλητικά

Σήμερα 09:24

Παναθηναϊκός: Η εξήγηση για τα αλλοπρόσαλλα αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη

Η επιλογή Αλόνσο να εστιάσει αρχικά στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, οι διαφορετικές απαιτήσεις στις εγχώριες διοργανώσεις και ο προβληματισμός για το χαμένο έδαφος.

Παναθηναϊκός: Η εξήγηση για τα αλλοπρόσαλλα αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη
-

Γράφει ο Μανώλης Σφακάκης

Τελικά ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο του Παναθηναϊκού; Η ομάδα, που κέρδισε δύο φορές την Μπότεφ, αποκλείστηκε από τον Άγιαξ μετά από 34 εκτελέσεις πέναλτι σε βραδιά καριέρας του 40χρονου τερματοφύλακα Ρέμκο Πάσβεϊρ και έβγαλε νοκ άουτ την εξαιρετική Λανς ή το σύνολο, το οποίο ηττήθηκε εντός έδρας από τον Αστέρα Τρίπολης, «λυτρώθηκε» από τον Σπόραρ στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Λεβαδειακό και χρειάστηκε γκολ του Τετέ, επίσης στον έξτρα χρόνο, για να ισοφαρίσει την Αthens Kallithea, που μόλις επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία;

Το σκωτσέζικο ντους συνεχίζεται για τους πράσινους. Από τη χαρά της θριαμβευτικής πρόκρισης στη League Phase του UEFA Conference League (όλη τη δράση της διοργάνωσης όπως και του UEFA Europa League θα απολαμβάνετε από τον όμιλο Αntenna), στην απογοήτευση της νέας αποκρουστικής εμφάνισης σε ματς πρωταθλήματος. Ένα σκηνικό που επαναλαμβάνεται στο αρχικό στάδιο της σεζόν.

Παναθηναϊκος - Λανς - CONFERENCE LEAGUE

Το βάρος έπεσε στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις

Ο Ντιέγκο Αλόνσο, έχοντας προσλαμβάνουσες από τον οργανισμό, ξεκάθαρα έριξε το βάρος στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Επιχείρησε να παρουσιάσει, σε παιχνίδια με υψηλό συντελεστή δυσκολίας (Αγιαξ και Λανς), ένα σχήμα συμπαγές με συνοχή και τακτική συνέπεια, με βασικό όπλο το πρέσινγκ, που είχε στόχευση να «χτυπήσει» κυρίως στη μετάβαση, δηλαδή όταν ανακτά την μπάλα να επιτεθεί με ταχύτητα και εκρηκτικότητα στους ανοιχτούς χώρους.

Απαιτητική στρατηγική, βασισμένη σε ομάδα με εξαιρετική φυσική κατάσταση και σε ποδοσφαιριστές με τα στοιχεία των Τετέ, Πελίστρι, οι οποίοι έλαμψαν στη ρεβάνς με τη γαλλική ομάδα.

SUPER LEAGUE - ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Τα διαφορετικά απαιτούμενα στις εγχώριες διοργανώσεις

Όμως, στις εγχώριες υποχρεώσεις ο Παναθηναϊκός, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, βρίσκει μπροστά του ομάδες που αμύνονται μαζικά στο μισό γήπεδο και δε δίνουν χώρους. Για να υπερκεράσει τα εμπόδια χρειάζεται άρτια κυκλοφορία της μπάλας, παιχνίδι που να αρχίζει από τον τερματοφύλακα με συμμετοχή όλων των παικτών, υπομονή και επιμονή στο συγκεκριμένο στυλ, αυτοματοποιημένες κινήσεις και συμπεριφορές. Συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, τα οποία αποκτούνται και αφομοιώνονται μέσα από την επανάληψη στην καθημερινότητα με έμφαση στη λεπτομέρεια.

Ο προβληματισμός για την εικόνα και το χαμένο έδαφος

Είναι εμφανές πως η δουλεία του Ντιέγκο Αλόνσο σε αυτό τον τομέα δεν έχει πείσει και το «τριφύλλι» το πληρώνει σε σκληρό νόμισμα. Ήδη, παρά το βατό πρόγραμμα, απέχει 5 βαθμούς από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, γεγονός που αυξάνει τον προβληματισμό στις τάξεις των φίλων του Παναθηναϊκού.

Η βελτίωση και σε άλλους τομείς, όπως η ανασταλτική λειτουργία καθώς επέτρεψε στην Athens Kallithea 26 τελικές προσπάθειες είναι επιτακτική ανάγκη, για τον Ουρουγουανό τεχνικό και τους παίκτες του. Ειδάλλως, τα 14 χρόνια χωρίς κατάκτηση πρωταθλήματος θα γίνουν 15.

Ειδήσεις σήμερα:

ΠΑΣΟΚ: 50 χρόνια από την ίδρυση του Κινήματος στις 3 του Σεπτέμβρη

Τροχαίο στη Λευκάδα: Νεκρός νεαρός που δούλευε σεζόν

Κίνα: Σχολικό λεωφορείο “σκόρπισε” τον θάνατο (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)