Οικονομία

10 Ιουλίου 2024 14:44 Τελευταία ενημέρωση : 10 Ιουλίου 2024 20:00

Εκβιασμοί: Η απολογία δημοτικών και δημοσίων υπαλλήλων για το κύκλωμα (εικόνες)

Ενώπιον ανακριτή απολογούνται οι 8 από τους 14 συλληφθέντες. Οι άλλοι 6 ζήτησαν νέα διορία. Τι δηλώνει ο Νίκος Χαρδαλιάς για τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια.

Εκβιασμοί: Η απολογία δημοτικών και δημοσίων υπαλλήλων για το κύκλωμα (εικόνες)
-

Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκαν νωρίς το πρωί για να απολογηθούν οι 14 κατηγορούμενοι δημοτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, για την υπόθεση δράσης κυκλώματος εκβιασμών σε βάρος επιχειρηματιών με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Έξι από τους κατηγορούμενους, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες που αφορούν τη δράση δομημένης εγκληματικής οργάνωσης, δεν απολογήθηκαν σήμερα, αλλά θα βρεθούν στο ανακριτικό γραφείο αύριο το πρωί, Πέμπτη 11 Ιουλίου για να απολογηθούν.

Εκβιασμοί - υπάλληλοι - Ευελπίδων

Η δράση του κυκλώματος αφορούσε επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας, στις οποίες, έναντι χρημάτων, εξασφάλιζαν «ασυλία» από καταλογισμό προστίμων για παραβάσεις ή άλλες διευκολύνσεις που πωλούσαν έναντι αδρής αμοιβής.

Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με επτά κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, που, μεταξύ άλλων, αφορούν συγκρότηση και ένταξη εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή και βλάβη επιχείρησης κατά επάγγελμα από κοινού κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, δωροληψία υπαλλήλου κατ' επάγγελμα κατ' εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση για ποσό άνω των 120.000 ευρώ.

εκβιασμοι - δημοτικοι υπαλληλοι

εκβιασμοι - δημοτικοι υπαλληλοι 

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, μετά από έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων στην οποία έγινε καταγγελία, οι υπάλληλοι φέρονται να είχαν αναπτύξει την παράνομη δράση που τους καταλογίζεται «τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023».

Το κύκλωμα φαίνεται να είχε πολυπλόκαμη δράση και να λάμβανε προφυλάξεις για να μην αποκαλυφθεί. Η εγκληματική ομάδα είχε αρχηγούς, οι οποίοι συντόνιζαν τις ενέργειες των μελών, όριζαν το ύψος της κάθε «είσπραξης» και κατέγραφαν τα παράνομα χρήματα που αναγκάζονταν να πληρώνουν τα θύματά τους.


Νίκος Χαρδαλιάς: Καμία ανοχή

Σε δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά, με αφορμή τη φερόμενη εμπλοκή 12 υπαλλήλων των υπηρεσιών υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας στο κύκλωμα εκβιαστών που δρούσε στην Αθήνα, αναφέρονται τα εξής:

«Οι συλληφθέντες απολογούνται σήμερα ενώπιον της δικαιοσύνης και θα απολογούνται για πολλά χρόνια. Καμία ανοχή. Μηδενική ανοχή απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα. Από την πρώτη στιγμή, ως νέα Περιφερειακή Αρχή -και νομίζω ότι με αυτή τη δήλωση εκφράζω όλα τα μέλη του Περιφερειακού μας Συμβουλίου- δείξαμε ποιες είναι οι προτεραιότητες μας. Δεν πρόκειται να ανεχθώ, από καμία υπηρεσία και από κανέναν, τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Ήταν κάτι που το παρακολουθούσαμε στενά και, μάλιστα, ειδικά στον Κεντρικό Τομέα. Όταν τον Απρίλιο, ξεκίνησε η διαδικασία της επιχείρησης ήμασταν, από την αρχή, σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Και θα ήθελα να συγχαρώ, για άλλη μία φορά, τόσο το Υπουργείο όσο και τον Υπουργό, γιατί ο ίδιος προσωπικά προΐσταται σε τέτοιους είδους διαδικασίες, δίνοντας τις απαραίτητες κατευθύνσεις. 

Θέλω να είμαι σαφής. Πρέπει να τιμάμε και το τελευταίο ευρώ που συνεισφέρει ο Έλληνας πολίτης και δεν είναι δυνατόν κάποιοι -ελάχιστοι, είναι η αλήθεια- υπάλληλοι να αμαυρώνουν την τεράστια προσπάθεια που κάνουν οι λειτουργοί του δημοσίου.  Είμαι πολύ περήφανος για τις υπηρεσίες μας, αλλά θα «τσακίσω» όποιον νομίζει ότι μπορεί να παίξει με την αξιοπρέπεια της Περιφέρειας και όλων ημών που καθημερινά αγωνιζόμαστε για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, για την επόμενη ημέρα, για την Αττική, για τις γειτονιές μας, για όλο το Λεκανοπέδιο».


Ειδήσεις σήμερα:

Copa America: Ο ημιτελικός Ουρουγουάη - Κολομβία live σε ΑΝΤ1 και ANT1+ 

Airbnb: Ένοικος “φέσωσε” με 3500 ευρώ τον ιδιοκτήτη, μέσω... τηλεφώνου! (βίντεο)

Δίχρονο παιδί τουριστών σώθηκε από γιατρούς στην Αθήνα, χάρη σε πρωτοποριακή επέμβαση

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)