Υγεία

27 Ιουνίου 2024 11:19

Γιατροί Χωρίς Σύνορα - Γάζα: Ντοκιμαντέρ για την υγειονομική περίθαλψη πριν και μετά τον πόλεμο (βίντεο)

Δείτε το ντοκιμαντέρ των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που απεικονίζει την κατάσταση στην υγειονομική περίθαλψη στην Λωρίδα της Γάζας, πριν και μετά την έναρξη του πολέμου.

Γιατροί Χωρίς Σύνορα - Γάζα: Ντοκιμαντέρ για την υγειονομική περίθαλψη πριν και μετά τον πόλεμο (βίντεο)
-

 

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, «Στις 6 Οκτωβρίου 2023, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα διεξήγαγαν ιατρικές παρεμβάσεις στη Λωρίδα της Γάζας. Εκείνη την ημέρα, οι συνάδελφοί μας φρόντιζαν ασθενείς στη Γάζα που είχαν τραυματιστεί από τις λεγόμενες σφαίρες πεταλούδας, οι οποίες εκτοξεύτηκαν από ισραηλινούς ελεύθερους σκοπευτές εναντίον ανθρώπων που διαμαρτύρονταν για ημέρες και εβδομάδες πριν από τον πόλεμο που κατέκλυσε την περιοχή στις 7 Οκτωβρίου. Επίσης, περιθάλπαμε 87 ασθενείς με μακροχρόνιους τραυματισμούς (από μια αρχική ομάδα ασθενών σχεδόν 900), που υπέστησαν κατά την κλιμάκωση της Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής το 2018 και το 2019.

Αυτό το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε τον Μάιο του 2023. Απεικονίζει μερικές από τις προκλήσεις που υπήρχαν πριν από τον πόλεμο που ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένων των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες υγείας και τα νοσοκομεία λόγω του αποκλεισμού της Γάζας από το Ισραήλ, κάτι που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την εισαγωγή βασικών ιατρικών ειδών, όπως τα C-arms (κινητά ακτινολογικά μηχανήματα, απαραίτητα για ορθοπεδικές επεμβάσεις). Ωστόσο, καταδεικνύει επίσης ότι πριν από τον Οκτώβριο, υπήρχε ένα ισχυρό και λειτουργικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης στη Γάζα, το οποίο προσέφερε προηγμένη χειρουργική περίθαλψη, έρευνα και διαχείριση της μικροβιακής αντοχής, μεταξύ άλλων. Σήμερα αυτό το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης δεν υπάρχει πλέον, έχει συστηματικά διαλυθεί από τους βομβαρδισμούς, τις μάχες, τις δολοφονίες, τις κακοποιήσεις και τις συλλήψεις επαγγελματιών υγείας και ασθενών».

Δείτε το video εδώ:

Ειδήσεις σήμερα:

Σκόνταψε σε διάδρομο γυμναστηρίου και έπεσε... από τον τρίτο όροφο, χάνοντας την ζωή της (βίντεο)

Δούκας - Χριστοδουλάκης για ΠΑΣΟΚ: Πάμε, να το κάνουμε ξανά ψυχή της δημοκρατικής παράταξης 

Βόλος: 68χρονη κατήγγειλε τον σύντροφο της για βιασμό… που ονειρεύτηκε

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)