Κοινωνία

25 Ιουνίου 2024 16:16 Τελευταία ενημέρωση : 25 Ιουνίου 2024 16:52

Ναυπακτία: Φωτιά κοντά σε σπίτια στον Πλατανίτη - Εκκένωση του οικισμού (βίντεο)

Δείτε βίντεο από την φωτιά κοντά στην γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου. Ισχυρές επίγειες και ενάεριες δυνάμεις πυρόσβεσης έχουν ριχτεί στην μάχη με τις φλόγες που βρίσκονται κοντά στον οικισμό.

Ναυπακτία: Φωτιά κοντά σε σπίτια στον Πλατανίτη - Εκκένωση του οικισμού (βίντεο)
-

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Πλατανίτη Ναυπακτίας ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης, σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική, στις τοπικές αρχές και στους κατοίκους της περιοχής, καθώς το πύρινο μέτωπο βρίσκεται κοντά σε σπίτια.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης.

Ρίψεις νερού από αέρος έκαναν 3 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα, προσπαθώντας σε πρώτο χρόνο να κρατήσουν τις φλόγες μακριά απο τον οικισμό.

Αμέσως μετά τις πρώτες ρίψεις δόθηκε εντολή για ενίσχυση των εναέριων μέσω και αυξήθηκαν σε 6 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 2 ελικοπτερα.

Λίγο μετά τις 16:15 εστάλη μεσω του 112 μήνυμα σε όσους βρίσκονται στον Άνω Πλατανίτη να εγκαταλείψουν την περιοχή και να μετακινηθούν προς την Ναύπακτο.

Λίγο αργότερα, εστάλη νέο μήνυμα μέσω του 112, με εντολή σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Μολύκρειο και Φραγκέικα να απομακρυνθούν προς το Αντίρριο.


Ειδήσεις σήμερα:

ΠΑΣΟΚ - Δούκας: Εκλογές τον Νοέμβριο και αλλαγές στο κόμμα

Μαρινάκης: Ο Κασσελάκης για τα “μαύρα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ” οφείλει να πάει στην Δικαιοσύνη

Meta - AI: Τα προσωπικά δεδομένα, η τεχνητή νοημοσύνη και η... θύελλα μετά τις νομικές “τρύπες” στα social media για την προστασία τους

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)