Πολιτική

25 Ιουνίου 2024 09:58 Τελευταία ενημέρωση : 25 Ιουνίου 2024 14:51

Κασσελάκης: Το “άδειασμα” Τσίπρα, το μαύρο χρήμα, τα τοτέμ και το.... νέο κόμμα

Νέα εσωκομματική “φωτιά” στον ΣΥΡΙΖΑ και αναταράξεις στην Κεντροαριστερά προκάλεσε η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη από τις ΗΠΑ για το “παλιό” και για το κόμμα που ο ίδιος ονειρεύεται.

Κασσελάκης: Το “άδειασμα” Τσίπρα, το μαύρο χρήμα, τα τοτέμ και το.... νέο κόμμα
-

Ο Στέφανος Κασσελάκης "πήρε τ’ όπλο του" και μοίρασε αιχμές, υπονοούμενα, απειλές και... προειδοποιήσεις τόσο το εσωκομματκό ακροατήριο στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και όσους ενδιαφέρονται για συνέργειες κομμάτων στην Κεντροαριστερά, "αδειάζοντας" τον Αλέξη Τσίπρα και όχι μόνο μία φορά.

Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, με μια ανάρτηση από τις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται, ο Στέφανος Κασσελάκης "άναψε νέες φωτιές", ανοίγοντας νέο κύκλο συζήτησης για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, με  αιχμή το όραμα του για το κόμμα, ενόψει καοι του Συνεδρίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα θέματα αυτά αναμένεται να συζητηθούν στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 29 Ιουνίου, αλλά αναβλήθηκε για τις 6 Ιουλίου.

Η ανάρτηση του κ. Κασσελάκη αποτελεί κατά πολλούς μια "απόδειξη" ότι έχει αποφασίσει το καλοκαιίρι να ξεκαθαρίσει την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε στο Συνέδριο του Οκτωβρίου να έχει "το δικό του κόμμα".

Οι έμμεσες αναφορές στον Αλέξη Τσίπρα ως πόλο αναφοράς για την ενότητα της Κεντροαριστεράς, αλλά και οι σαφείς υπόνοιες για "μαύρα λεφτά" στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και το χάος που αναφέρει ότι παρέλαβε στην οργάνωση του κόμματος, πυροδότησαν νέο κύκλο έντασης στο εσωτερικό του.

Αφήνοντας αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο και των σεναρίων για δημιουργία νέου φορέα στην Κεντροαριστερά, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει «Οι συνεργασίες χτίζονται από κάτω προς τα πάνω – και σε αυτήν τη διαδικασία είμαστε παρόντες. Οι συνεργασίες δεν επιβάλλονται επειδή ξαφνικά το σύστημα βλέπει τον Μητσοτάκη να αποσταθεροποιείται και ψάχνει την επόμενη ρεζέρβα του».

Με αφορμή δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τον Αλέξη Τσίπρα να θεωρείται καταλληλότερος να ηγηθεί ένος νέου σχήματος στην Κεντροαριστερά, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε «κανάλια, εφημερίδες, δημοσιογράφοι, δημοσκοπήσεις – ολόκληρο το σύστημα θέλει να σας επιβάλλει» και χωρίς να «κατονομάζει» τον Αλέξη Τσίπρα ανέφερε σκωπτικά ότι «δεν υπάρχουν τοτέμ στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα μέλη μας θα ακούσουμε και θα φέρουμε τις ριζικές αλλαγές που απαιτούν από εμάς».

Δεν δίστασε να προαναγγείλει και νέο κύκλο απολύσεων στο κόμμα μιλώντας για ορθολογισμό, ενώ αρκετές φορές ανέφερε στην ανάρτηση του ότι δεν έχει πρόβλημα να αφήσει όσες φορές χρειαστεί την καρέκλα και να προσφύγει στην κρίση του λαού, κόντρα στα σχέδια του συστήματος, γράφοντας «νομίζουν ότι θα κάνω τα πάντα για να μείνω στην καρέκλα. Δε με ξέρουν καλά. Εν αντιθέσει με τους πολιτικούς του κομματικού σωλήνα ή των τζακιών, μπορώ να έχω και ζωή και καριέρα έξω από την πολιτική. Γι’ αυτό και -εντός πολιτικής- δεν έχω πρόβλημα να αφήσω όσες φορές χρειαστεί την καρέκλα και να προσφύγω στην κρίση του λαού, κόντρα στα σχέδια του συστήματος»..

«Έχω ένα ξεκάθαρο σχέδιο για το δεύτερο μισό του 2024, που θα μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικό κόμμα, που θα πείσει τον κόσμο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι έτοιμος να κυβερνήσει, και να κυβερνήσει ρηξικέλευθα», υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης, παρουσιάζοντας ως βασικούς πυλώνες του σχεδίου τους, τους εξής: 

  1. Οικονομική Εξυγίανση
  2. Καταστατικό Συνέδριο
  3. Κυβερνητικό Πρόγραμμα
  4. Σκιώδης Κυβέρνηση
  5. Μητρώο Στελεχών
  6. Ακτιβισμός


Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία Καραϊβάζ: “Είναι ντροπή στη μνήμη του να θεωρείται εργατικό ατύχημα”

ΚΕΦΙΜ - Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας: Φέτος ήρθε νωρίτερα…

Βόρεια Μακεδονία - Τσίπρας: Ζοφερές συνέπειες στα Βαλκάνια, αν αθετηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)