Πολιτική

23 Ιουνίου 2024 21:09

ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγές ΑΣΕΠ: Η κυβέρνηση εφαρμόζει κομματοκρατία

Πυρά κατά της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία κάνει λόγο για πελατειακό κράτος και αναξιοκρατία σε προσλήψεις.

ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγές ΑΣΕΠ: Η κυβέρνηση εφαρμόζει κομματοκρατία
-

Για πελατειακό μοντέλο και κομματοκρατία στη δημόσια διοίκηση κατηγορεί με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την εξαγγελία για αναβάθμιση του ΑΣΕΠ.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης διανύει τον πέμπτο χρόνο στη διακυβέρνηση της χώρας και έχει ήδη προκαλέσει με τρεις διαδοχικές νομοθετήσεις την απαξίωση του ΑΣΕΠ, εξαγγέλλει τώρα, ακόμη μία φορά, τη δήθεν αναβάθμισή του με ‘αυτονόητες' μάλιστα αλλαγές».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την κυβέρνηση «να εξηγήσει για ποιον λόγο θέσπισε τη διάταξη περί μυστικότητας των θεμάτων του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, δημιουργώντας έτσι αμφισβήτηση της διαφάνειας της διαδικασίας, αλλά και γενικά της αξιοκρατίας».

«Ο κ. Μητσοτάκης υπηρετεί πιστά το πελατειακό μοντέλο και προωθεί την κομματοκρατία στη δημόσια διοίκηση, με την τοποθέτηση χιλιάδων μετακλητών golden boys, σε θέσεις διευθυντικών στελεχών, καταπατώντας τον υπαλληλικό κώδικα και το Σύνταγμα».

Ακολούθως υποστηρίζει: «Το ΑΣΕΠ είναι εμπόδιο στο ‘μεταρρυθμιστικό' έργο του επιτελικού κράτους του Μαξίμου. Επίσης, οφείλει άμεσα να απολογηθεί για τα λάθη που έγιναν ως προς την κατάρτιση των πινάκων των εκπαιδευτικών της προκήρυξης 1ΓΕ/2023 και να προχωρήσει άμεσα στη διόρθωσή τους».

Καταλήγοντας υπογραμμίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει ολόπλευρα το ΑΣΕΠ και δεσμεύεται να το ενισχύσει με προσωπικό και πόρους για την εξάλειψη του κομματισμού και για να υπηρετήσει με ανεξαρτησία και αυτοτέλεια τη διαφάνεια και αξιοκρατία στην επιλογή των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης».

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στα Χανιά: Θρήνος για τον 18χρονο Κωνσταντίνο - “Ήταν από νωρίς στη βιοπάλη...”

Τραμπ: Θέλετε να κρατήσετε το όπλο σας; Είστε Χριστιανοί; Να πάτε να με ψηφίσετε!

Τουρκία: 23χρονος σκότωσε γυναίκα, πεθερικά και κουνιάδο κι έφυγε με το νεογέννητο παιδί του! (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)