Κόσμος

23 Ιουνίου 2024 19:59

Deutsche Welle: “Κλείδωσε” ο Μαρκ Ρούτε για επόμενος Γραμματέας του ΝΑΤΟ

Την επιστροφή του πρώην Ολλανδού πρωθυπουργού στην πολιτική και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο, δημοσίευσε αποκλειστικά το γερμανικό πρακτορείο.

Deutsche Welle: “Κλείδωσε” ο Μαρκ Ρούτε για επόμενος Γραμματέας του ΝΑΤΟ
-

Τα ηνία της Συμμαχίας από τον προσεχή Οκτώβριο αναμένεται να λάβει ο Μάρκ Ρούτε, ο οποίος υπήρξε ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της Ολλανδίας, διαθέτοντας τις ικανότητες για νέες προκλήσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα της DW.

Ήταν ακριβώς πριν ένα χρόνο, αρχές Ιουλίου του 2023, όταν ο Μαρκ Ρούτε “τα βρόντηξε”.

«Θα αποσυρθώ από την πολιτική» εξήγγειλε μετά από 13 χρόνια στον πρωθυπουργικό θώκο της χώρας του. Ήταν ο πολιτικός με την μακρύτερη θητεία σε αυτό το αξίωμα στην ιστορία της Ολλανδίας των 17 εκατομμυρίων κατοίκων.

Το δεξιό φιλελεύθερο κόμμα VVD του Ρούτε θεώρησε ότι η πολιτική του για το άσυλο, ήταν υπερβολικά επιεικής. Ο κυβερνητικός συνασπισμός τεσσάρων κομμάτων κατέρρευσε. Ακολούθησαν νέες εκλογές, τις οποίες κέρδισε ο ακροδεξιός Γκερτ Βίλντερς.

Ο Μαρκ Ρούτε δεν μπόρεσε να αποτρέψει αυτή τη μετατόπιση του πολιτικού εκκρεμούς προς τα ακροδεξιά. Στις 2 Ιουλίου παραιτήθηκε τελικά από το αξίωμα του πρωθυπουργού έχοντας ασκήσει τα καθήκοντα του υπηρεσιακού πρωθυπουργού για σχεδόν ένα χρόνο λόγω της περίπλοκης διαδικασίας σχηματισμού κυβέρνησης στην Ολλανδία.

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στα Χανιά: Θρήνος για τον 18χρονο Κωνσταντίνο - “Ήταν από νωρίς στη βιοπάλη...”

Τραμπ: Θέλετε να κρατήσετε το όπλο σας; Είστε Χριστιανοί; Να πάτε να με ψηφίσετε!

Τουρκία: 23χρονος σκότωσε γυναίκα, πεθερικά και κουνιάδο κι έφυγε με το νεογέννητο παιδί του! (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)