Κοινωνία

22 Ιουνίου 2024 22:48

Φωτιά στο Δασκαλειό Κερατέας, εκκενώνεται ο οικισμός (εικόνες)

Μεγάλη κινητοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος για την έγκαιρη επέμβαση στο νέο πυρινό μέτωπο.. Σε ποιο σημείο ξέσπασε η φωτιά. Οι κάτοικοι ζητούν ενισχύσεις.

Φωτιά στο Δασκαλειό Κερατέας, εκκενώνεται ο οικισμός (εικόνες)
-

Φωτιά στην περιοχή Άνω Δασκαλειό, στην Κερατέα, ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου, κινητοποιώντας ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα στους κατοίκους μέσω του αριθμού 112 για εκκένωση της περιοχής με κατεύθυνση την Κερατέα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 78 πυροσβέστες με 4 πεζοπόρα τμήματα και 21 οχήματα, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα ενισχυθούν κι άλλο.

Το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κοντά σε σπίτια και υπάρχουν μαρτυρίες για ζημίες σε κατοικημένα κτήρια, καθώς και για διακοπή ρεύματος σε μέρος της περιοχής και συγκεκριμένα στην συνοικία Κάτω Δασκαλειό.

Διενεργείται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη συμβολή της λεωφόρου Λαυρίου με την οδό Γαλήνης και στη συμβολή της Λεωφόρου Λαυρίου με την Οδό Κακιάς Θάλασσας.

Οι κάτοικοι ζητούν συνεχώς ενισχύσεις και βοήθεια, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι μία από τις ενεργές εστίες βρίσκεται κοντά σε παιδικές κατασκηνώσεις στο Μάτι.

Κερατέα Φωτιά

Πηγή: Πυρκαγιά Ενημέρωση

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιές: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή σε Αττική και Εύβοια (χάρτης)

Ενδοοικογενειακή βία - Χρυσοχοΐδης: 338 συλλήψεις στην Κρήτη το πρώτο 5μηνο του 2024

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης: “Σαρώνει” τα μετάλλια η Ελλάδα

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)