Υγεία

21 Ιουνίου 2024 10:40

"Ελπίδα": Ακτινολόγος μπήκε με εγκαταλελειμμένο βρέφος στον αξονικό τομογράφο - Συγκινεί η ανάρτηση της (εικόνες)

Τι αναφέρει η ακτινολόγος για τον όρκο του Ιπποκράτη και την "αυτονόητη" πράξη της για ένα βρέφος που το έχει εγκαταλείψει η μητέρα του.

"Ελπίδα": Ακτινολόγος μπήκε με εγκαταλελειμμένο βρέφος στον αξονικό τομογράφο - Συγκινεί η ανάρτηση της (εικόνες)
-

 Η Ευτέρπη Κωνστανταρογιάννη, ακτινολόγος στην ογκολογική μονάδα «Μαριάννα Βαρδινογιάννη» της «Ελπίδας», μπήκε μαζί με εγκαταλελειμμένο βρέφος στον αξονικό τομογράφο.

Όπως αναφέρει η κ. Κωνστανταρογιάννη στην ανάρτησή της στο Facebook, το βρέφος, το οποίο το είχε εγκαταλείψει η μητέρα του, έπρεπε να κάνει μια εξέταση στον αξονικό τομογράφο στο «Ελπίδα».

Όμως για να γίνει σωστά η εξέταση, έπρεπε το βρέφος να είναι ακινητοποιημένο. Έτσι η ακτινολόγος, δείχνοντας τρομερή ενσυναίσθηση, μπήκε στον αξονικό τομογράφο αγκαλιά μαζί με το μωρό, «τηρώντας τον Όρκο του Ιπποκράτη» όπως αναφέρει και το κράτησε ακίνητο για να γίνει η λήψη των εικόνων από τον τομογράφο.

«Το ένιωθα σαν τον μικρό Χριστό, όπως οφείλουμε να βλέπουμε όλους γύρω μας», κατέληξε στην ανάρτησή της η ακτινολόγος.

Η ακτινολόγος μίλησε για τη συγκινητική της κίνηση στο OPEN, αναφέροντας ότι «εγώ έκανα μια ανάρτηση που δεν περίμενα να έχει τέτοιο αντίκτυπο, γιατί αποτελεί καθημερινότητα όλων μας. Είναι τιμή μου που εργάζομαι στο νοσοκομείο Μαριάννα Βαρδινογιάννη από το πόστο του τεχνολόγου-ακτινολόγου», τόνισε η κ. Κωνστανταρογιάννη.

Ελπίδα - Ευτέρπη Κωνστανταρογιάννη - ακτινολόγος

Σε ερώτηση για το αν του έδωσε την προστασία που έλλειπε από τη μητέρα του, η ακτινολόγος επισήμανε: «Δεν ένιωσα ότι έκανα κάτι διαφορετικό, κάθε μέρα το κάνουμε αυτό. Μπορεί για παράδειγμα να έρθει μια μητέρα που είναι έγκυος και να μην μπορεί να μην στον αξονικό τομογράφο, πάλι θα κρατήσω εγώ το παιδί αγκαλιά για να μπούμε μέσα για την εξέταση, όπως και οι συνάδελφοι το ίδιο. Είναι αρκετά τα παιδάκια που βρίσκονται εδώ στην ογκολογική μονάδα».

Η ανάρτηση της ακτινολόγου στο Facebook.

«Όταν δουλεύεις μέσα στο πόνο, όλα τα άλλα προβλήματα σου φαίνονται σαχλά και μαθαίνεις κάθε μέρα να χαμογελάς από καρδιάς!! Η φωτογραφία είναι από εξέταση εγκαταλελειμμένου βρέφους, δεν είχε συνοδό να το ακινητοποιήσει και δεν μπορούσα από ενσυναίσθηση να το αφήσω με μια αποτυχημένη εξέταση στην αξονική τομογραφία.

Θεώρησα σωστό (τηρώντας τον Όρκο του Ιπποκράτη) να πάρουμε μαζί την ακτινοβολία, όπως θα έκανε και η μητέρα του, αν δεν το είχε εγκαταλείψει, ένας Θεός ξέρει γιατί…!!

Το ένιωθα σαν τον μικρό Χριστό, όπως οφείλουμε να βλέπουμε όλους γύρω μας. Να μάθουμε ότι η καρδιά γεμίζει δίνοντας… και ότι αν δεν υπάρχει αγάπη για τον συνάνθρωπο, ότι άλλο και να κάνουμε είναι ανώφελο. Καλημέρα με πολλή αγάπη».

Ειδήσεις σήμερα:

Copa America: Ο “Μέσι” χάρισε την πρώτη νίκη στην Αργεντινή (εικόνες)

ΗΠΑ: Τρανς δολοφόνησε τους γονείς της, που αντιδρούσαν στην φυλομετάβασή της (βίντεο)

Διασύνδεση των POS με τις Ταμειακές Μηχανές - ΑΑΔΕ: 22 ερωτήσεις και απαντήσεις

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)