Αθλητικά

18 Ιουνίου 2024 07:29

NBA: Οι Μπόστον Σέλτικς πρωταθλητές! (εικόνες)

Οι Μπόστον Σέλτικς έβαλαν τέλος στην αναμονή δεκαέξι ετών και είναι ξανά πρωταθλητές. Η εμβληματική νίκη κόντρα στους Ντάλας Μάβερικς και ο MVP.

NBA: Οι Μπόστον Σέλτικς πρωταθλητές! (εικόνες)
-

Οι Μπόστον Σέλτικς είναι ξανά πρωταθλητές στο ΝΒΑ μετά από 16 χρόνια, καθώς η επιβλητική νίκη τους κόντρα στους Ντάλας Μάβερικς, τους χάρισε το 18ο λάβαρο της ιστορίας τους.

Το τελικό 106-88 στο Game 5 κόντρα στον Λούκα Ντόντσιτς ολοκλήρωσε τη φετινή σειρά τελικών, με την ιστορία να αναφέρει πλέον πως οι Σέλτικς, μετά από δύο συνεχόμενους τελικούς (κόντρα σε Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και Ντένβερ Νάγκετς), κατάφεραν να πάρουν στα χέρια τους τα δαχτυλίδια του πρωταθλητή.

Μέχρι το φινάλε το TD Garden σείστηκε αρκετές φορές από την αποθέωση του κόσμου προς τους παίκτες. Ο καθένας είχε τη δική του στιγμή. Και ο Τζο Ματσούλα, ο οποίος ανέλαβε ένα βαρύ έργο και κατάφερε να πάρει το πρώτο του πρωτάθλημα, μπαίνοντας στη μακριά λίστα των τελευταίων ετών με τους... rookie πρωταθλητές.

Μπόστον Σέλτικς - ΝΒΑ - Πρωταθλητές

Η κούπα του πρωταθλητή πήγε πρώτα στα χέρια του ιδιοκτήτη της ομάδας, Βικ Γκρούσμπεκ, ο οποίος δήλωσε ότι στο παρκέ, η ομάδα του, έπαιξε το μπάσκετ των Σέλτικς.

Σειρά πήραν οι παίκτες, ο Τζο Ματσούλα και φυσικά οι δηλώσεις. Ο Τζέισον Τέιτουμ στάθηκε στο γεγονός ότι το πρωτάθλημα είναι επιτέλους στα χέρια του. Μετά από χρόνια αναμονής.

Μπόστον Σέλτικς - ΝΒΑ - Πρωταθλητές

Ενώ όταν ο Τζέιλεν Μπράουν ονομάστηκε ως ο Πολυτιμότερος των τελικών, ξέσπασαν ακόμα μεγαλύτερα πανηγύρια με πρωτοστάτη τον Τέιτουμ.

Πλέον, οι Σέλτικς θα τοποθετήσουν το νέο λάβαρο δίπλα σε εκείνο του 2008, της ομάδας του Ντοκ Ρίβερς, του Κέβιν Γκαρνέτ, του Ρέι Άλεν, με τη Δυναστεία να συνεχίζεται, παρά το... διάλειμμα των 16 ετών.

Ο Τζέισον Τέιτουμ σημείωσε 31 πόντους, με 11 ασίστ και 8 ριμπάουντ, ο Τζέιλεν Μπράουν πρόσθεσε 21 πόντους, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ, ενώ ο Τζρου Χόλιντεϊ, ο οποίος μπήκε στο ρόστερ της ομάδας το καλοκαίρι, είχε 15 πόντους, 11 ριμπάουντ, 4 ασίστ.

Για τους Μάβερικς, ο Λούκα Ντόντσιτς είχε 28 πόντους, 12 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα, αλλά ήταν... μόνος, αφού ο Καϊρί Ίρβινγκ έμεινε στους 15 πόντους με 5/16 σουτ.

Τα δωδεκάλεπτα: 28-18, 67-46, 86-67, 106-88.

Μπόστον Σέλτικς - ΝΒΑ - Πρωταθλητές

Πηγή: gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Ερυθρά Θάλασσα - ΗΠΑ: Νεκρός ναύτης σε πλοίο που επιτέθηκαν οι Χούθι

Rapid test δωρεάν την Τρίτη σε 174 σημεία

Αχαΐα: Πήγε να ποτίσει και βρήκε νεκρό τον πατέρα του



12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)