Πολιτική

14 Ιουνίου 2024 09:59 Τελευταία ενημέρωση : 14 Ιουνίου 2024 11:02

Ανασχηματισμός: Στις 11:30 η ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος

Αναβλήθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία ήταν προγραμματισμένη η για τις 11:00.

Ανασχηματισμός: Στις 11:30 η ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος
-

Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, η οποία θα γίνει στις 11:30 π.μ. από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη.

Ως εκ τούτου αναβλήθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία ήταν προγραμματισμένη η για τις 11:00.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο υπουργείο Εσωτερικών τη θέση της Νίκης Κεραμέως αναλαμβάνει ο νυν αναπληρωτής υπουργός, Θοδωρής Λιβάνιος με υφυπουργούς τον Βασίλη Σπανάκη, τον Κώστα Γκιουλέκα και την Βιβή Χαραλαμπογιάννη.

Εντός κυβερνητικού σχήματος θα παραμείνει η Νίκη Κεραμέως, αλλά μένει να διευκρινιστεί ποιο χαρτοφυλάκιο θα αναλάβει. Κάποιες πληροφορίες την φέρνουν στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, στη θέση της Δόμνας Μιχαηλίδου, η οποία έως τώρα φαίνεται να μένει εκτός κυβέρνησης. Ο Κώστας Καραγκούνης φαίνεται ότι “μετακομίζει” επίσης στο υπουργείο Εργασίας.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον Τάκη Θεοδωρικάκο να επιστρέφει στην κυβέρνηση και πιθανότατα θα αναλάβει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Εκτός κυβερνητικού σχήματος αναμένεται να είναι ο Δημήτρης Καιρίδης και στη θέση του στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής θα μπει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ο Κώστας Τσιάρας θα διαδεχθεί τον Λευτέρη Αυγενάκη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ ο βουλευτής Λάρισας, Χρήστος Κέλλας θα είναι υφυπουργός υπό τον κ. Τσιάρα.

Ο κ. Γιώργος Μυλωνάκης αναλαμβάνει καθήκοντα υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χρήστος Στυλιανίδης αποχωρεί από το υπουργείο Ναυτιλίας αλλά ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό ποιος θα τον διαδεχθεί.

Στη θέση τους παραμένουν ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Πέραν του Μάκη Βορίδη, Στέλιος Κουτνατζής, Άκης Σκέρτσος, Παύλος Μαρινάκης και Θανάσης Κοντογεώργης παραμένουν στις θέσεις τους και με “χρεωμένες” αποστολές.

ΣΥΡΙΖΑ για ανασχηματισμό: Επιλογές δεξιάς ανακύκλωσης

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση του για τον επικείμενο ανασχηματισμό, αναφέρει τα εξής, «O Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε τελικά να ανακοινώσει σήμερα τον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, μετά την ηχηρή αποδοκιμασία στις κάλπες.

Είναι πασιφανές ότι ετοιμάζεται να κάνει επιλογές δεξιάς ανακύκλωσης, με μια (ακόμα πιο) δεξιά στροφή στις επιλογές για τα κυβερνητικά χαρτοφυλάκια.

Όσο και να αλλάξει «βιτρίνα» όμως το περιεχόμενο παραμένει το ίδιο. Αυτό που χρειάζεται αλλαγή είναι η πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης κι όχι τα πρόσωπα που θα συνεχίσουν τις ίδιες αντικοινωνικές πολιτικές.

Οι συμπολίτες μας στο προοδευτικό κέντρο ας τους κρίνουν ανάλογα. Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν απολογούμαστε για προοδευτικές πολιτικές.

ΥΓ.: Ο κ. Μητσοτάκης θα «τιμωρήσει» τους αλαζόνες υπουργούς του κι εκείνους που κοροϊδεύανε τον κόσμο; Δύσκολο, γιατί θα πρέπει πρώτα να κοιταχτεί στον καθρέφτη…»

Ειδήσεις σήμερα:

Εξάρχεια: Επεισόδια και τραυματισμοί αστυνομικών

Ηλεία - Δασκάλα 11χρονης: Ήθελε να γίνει γιατρός για να βοηθά

Βόλος: Έπεσε με το αυτοκίνητο στη θάλασσα κι αρνήθηκε το αλκοτέστ

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)