Πολιτισμός

13 Ιουνίου 2024 23:18

Νόαμ Τσόμσκι: Με εγκεφαλικό σε νοσοκομείο της Βραζιλίας

Ο σπουδαίος διανοούμενος δεν έχει πραγματοποιήσει κάποια δημόσια εμφάνιση τον τελευταίο χρόνο. Τι δήλωσε η σύζυγος του στο Associated Press.

Νόαμ Τσόμσκι: Με εγκεφαλικό σε νοσοκομείο της Βραζιλίας
-

Εγκεφαλικό επεισόδιο έχει υποστεί ο διάσημος γλωσσολόγος και καθηγητής του MIT, Νόαμ Τσόμσκι.

Η σύζυγος του, Βαλέρια Τσόμσκι δήλωσε στο Associated Press μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ότι ο καθηγητής του ΜΙΤ βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο στην πατρίδα της, τη Βραζιλία, αφού υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και για τον λόγο αυτό δεν έχει κάνει κάποια δημόσια εμφάνιση τον τελευταίο χρόνο.

Η κυρία Τσόμσκι επιβεβαίωσε δημοσιεύματα της βραζιλιάνικης εφημερίδας Folha de S Paulo, ότι ο σύζυγός της δυσκολεύεται να μιλήσει και ότι έχει προσβληθεί η δεξιά πλευρά του σώματός του. Είπε ότι ένας νευρολόγος, ένας λογοθεραπευτής και ένας πνευμονολόγος επισκέπτονται τον ακαδημαϊκό σε καθημερινή βάση.

Ο διάσημος διανοούμενος εξακολουθεί να παρακολουθεί τις ειδήσεις και η σύζυγός του επιβεβαίωσε ότι σηκώνει το αριστερό του χέρι σε μια χειρονομία θρήνου και οργής όταν βλέπει εικόνες από τον πόλεμο στη Γάζα.

Η σύζυγος του Τσόμσκι, η οποία παντρεύτηκε τον καθηγητή το 2014, δήλωσε επίσης στη Folha de S Paulo ότι σκέφτεται να μετακομίσει σε ένα διαμέρισμα κοντά στην παραλία του Ρίο ντε Τζανέιρο, αφού διάβασε ότι η διαβίωση σε ένα ηλιόλουστο μέρος μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς με εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ηράκλειο - Βιασμός από ανήλικο: Καταγγελία 27χρονης για πρώην σύντροφο της

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου: Ο Καραλής κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο

Δολοφονία 11χρονης στην Ηλεία - Σύζυγος 37χρονου: Εύχομαι να βγει πεθαμένος από κει μέσα…

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)