Πολιτική

09 Ιουνίου 2024 19:30 Τελευταία ενημέρωση : 10 Ιουνίου 2024 10:14

Ευρωεκλογές: LIVE τα αποτελέσματα από το ΥΠΕΣ

Δείτε σε πραγματικό χρόνο τα αποτελέσματα των Ευρωκλογών σε όλη την Ελλάδα. Τα ποσοστά των κομμάτων και οι σταυροί των υποψήφιων ευρωβουλευτών.

Ευρωεκλογές: LIVE τα αποτελέσματα από το ΥΠΕΣ
-

Οι κάλπες για τις Ευρωεκλογές 2024 έκλεισαν στις 19:00 της Κυριακής και πλέον το ενδιαφέρον όλων, ιδίως λόγω και της χαμηλής συμμετοχής των πολιτών στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των 21 εκπροσώπων της Ελλάδας στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στράφηκε στα αποτελέσματα και στα μηνύματα που θέλησαν να στείλουν όσοι εκλογείς άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ο ΑΝΤ1 και το Ant1news.gr από τα χαράματα της Κυριακής, σε έναν εκλογικό, ενημερωτικό μαραθώνιο καλύπτει στιγμή προς στιγμή τις εξελίξεις, με τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών μετά την ρίψη του ψηφοδελτίου τους στην κάλπη.

Τα αποτελέσματα στο 100% της Επικρατείας

Καθαρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ, με το ΠΑΣΟΚ, την Ελληνική Λύση και το ΚΚΕ να ακολουθούν κατά σειρά δείχνει το πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, με ενσωματωμένο το 100% της Επικράτειας.

Ειδικότερα, με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης, η ΝΔ προηγείται με 28,31%, ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 14,92%, το ΠΑΣΟΚ με 12,79%, η Ελληνική Λύση με 9,30%, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας με 9,25%, η Νίκη με 4,37%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,40 % και η Φωνή Λογικής με 3,04%.

Σύμφωνα με την κατανομή των ποσοστών στο 100% της ενσωμάτωσης των ψήφων η ΝΔ καταλαμβάνει 7 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 4 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 3 έδρες, η Ελληνική Λύση με παίρνει 2 έδρες όσες και το ΚΚΕ ενώ από μια έδρα παίρνουν Νίκη, Πλεύση και Φωνή Λογικής.

Δείτε LIVE την ενσωμάτωση των αποτελέσματων των Ευρωεκλογών:

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρωεκλογές: Τα ποσοστά συμμετοχής στις ευρωπαϊκές χώρες

Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Ακούω την εντολή των πολιτών, θα επισπευστούν οι μεταρρυθμίσεις

Ευρωεκλογές 2024 - ΥΠΕΣ: Η εκτίμηση για το τελικό αποτέλεσμα

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)